Asus P8Z77-V LX doesn't boot from a device

My Asus P8Z77-V LX motherboard doesn't boot any devices.

It worked for a short while and I was able to install Windows 7 and the Drivers and Utilities. Then I restarted my PC and now it isn't booting any devices. I can get into the BIOS, but it won't boot from my SSD, or even from a USB.

I have tried booting with only one RAM in DIMM slot 1. I have also tried clearing the CMOS, and I even updated the BIOS. It still wouldn't boot from device.

Multiple times I have reset the BIOS to it's default setting, but it still won't work.

I know it's not the RAM because i have tried two variations of RAM, one of which I tested on my other build.

Any ideas?
5 answers Last reply
More about asus p8z77 doesn boot device
  1. Check all connectors on motherboard to make sure none came lose. Also do you have a video card installed? How far does the boot sequence get?
  2. knightdog56 said:
    Check all connectors on motherboard to make sure none came lose. Also do you have a video card installed? How far does the boot sequence get?


    No video card installed.

    The boot sequence gets up to the BIOS screen (and you can access the BIOS) then reboots.
  3. Did you try the memok button?
  4. knightdog56 said:
    Did you try the memok button?


    Yes. Multiple times.

    The problem is that the motherboard recognizes the devices (my SSD, HDD, and USB) but fails to boot from them.
  5. Time to contact ASUS see if they can help.
Ask a new question

Read More

Motherboards Asus Boot Devices