Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Help Troubleshooting 8600GT

Last response: in Graphics & Displays
Share
July 20, 2011 8:11:19 PM

Hi, i have an 8600GT Nvidia Geforce GPU.
last night while playing a game i noticed some lag.
On checking the GPU temperature it had shot upto 114 C.
I opened the chasis to check and the GPU fan wasn't spinning.
On a little push the fan started spinning and after letting it cool for a while on rebooting the fan is spinnign but there is no output and display remains blank on both DVI and Analog connection.
The onboard output is giving display.
I tried the GPU on another system and the same problem occurs.

Any ideas as to what it could be. Is my GPU dead ?

Specs:
Operating System
MS Windows 7 Ultimate 32-bit
CPU
Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz 58 °C
Kentsfield 65nm Technology
RAM
2.0GB Single-Channel DDR2 @ 400MHz (5-5-5-15)
Motherboard
Intel Corporation DG33FB (J1PR)
Graphics
SyncMaster (1440x900@60Hz)
Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.0)
Hard Drives
244GB Seagate ST3250310AS ATA Device (SATA) 35 °C
977GB Seagate ST31000528AS ATA Device (SATA) 34 °C

More about : troubleshooting 8600gt

Best solution

a b Î Nvidia
July 20, 2011 8:26:40 PM

Yup, your GPU is probably dead. The 8600GT is pretty low end for gaming so maybe it's not a bad thing to get a new card :D 
Share
July 30, 2011 7:43:46 AM

Best answer selected by luciferabby.
Score
0
a c 173 Î Nvidia
July 30, 2011 1:49:20 PM

This topic has been closed by Mousemonkey
Score
0
!