Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help with newly built system

Last response: in Systems
Share
September 30, 2011 2:01:34 PM

CPU: i7 2600K @ 3.40GHz
GPU: Gigabyte GeForce GTX 570 1280MB Overclocked V2
Mobo: ASUS P8Z68-V Pro Motherboard B3
RAM: G.Skill DDR3-1600 8GB Dual Channel [RipjawsX] F3-12800CL8D-8GBXM
PSU: Seasonic S12D 850W Power Supply
Case: Antec Dark Fleet DF-85
SSD: OCZ Vertex 3 60GB
HDD: Western Digital Caviar Black 1TB SATAIII

There are the specs for the rig I built today. When I hit the power button all the fans spin up and it all gets going and then ten or so seconds later it powers off and restarts. I get no display and USB devices don't power on. Every time I hit the reset or power buttons, the CPU light goes on and off (is this supposed to happen?)

Also I can't find the cable for the internal speaker inside my case to plug into my mobo.

Any help would be appreciated.

More about : newly built system

September 30, 2011 11:03:29 PM

rvilkman said:
Well the usual problem is that the CPU power cable is not attached.

But check this thread: Figuring out no video / boot problems.

It should list the whole bunch of usual suspects.


The ATX power, 12V CPU plug and both PCIe connectors for the GPU are all plugged in. When booting I also try the SandyBridge graphics output and still get nada.
m
0
l
Related resources
September 30, 2011 11:14:49 PM

Okay, so something is preventing my system from booting up. I have no internal speaker to figure out what. I'm checking for shorts on the mobo and I doubt that it's the RAM cause the ASUS MEMOK! light comes on.

Any other suggestions?
m
0
l
October 1, 2011 12:15:40 AM

If you followed the whole thread which rvilkman posted then you must have faulty hardware.
m
0
l
October 1, 2011 12:23:05 AM

ervinelim said:
If you followed the whole thread which rvilkman posted then you must have faulty hardware.


Great. I suppose the mobo is the most likely culprit?
m
0
l
October 1, 2011 8:54:03 AM

Mobo or CPU.

Everything else I believe gets taken out of the equation pretty much when you do the steps in the thread.

m
0
l
!