Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

GTX-570 and GA-Z68X-XUD7-B3 Black Screens

Last response: in Graphics & Displays
Share
August 4, 2011 11:26:10 PM

Hello,
I have a Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 motherboard. In an SLI configuration with one Nvidia GTX-570 card in the 16_1 slot and the second in the 8_2 slot, I get occasional black screens or graphic abnormalities. With the two cards in the 16_1 and 16_2 slots things (so far) seem to be okay.

When using just one card and it is in the 16_1 slot then there are no problems but But if the single card is in the 8_2 slot, then I get black screens.

Is this a problem with the motherboard is there another logical explanation?
a b V Motherboard
August 4, 2011 11:53:27 PM

Do you have the SLI ribbon strip connector connected between both cards? Also is your power supply up to the task of 2 x 570s ie. is it a good brand with enough watts?
m
0
l
a b V Motherboard
August 4, 2011 11:55:43 PM

Also, the logic of the mobo might be that it adjusts the PCIe lanes dependent on which slots are occupied.
m
0
l
Related resources
August 5, 2011 12:32:29 AM

festerovic said:
Do you have the SLI ribbon strip connector connected between both cards? Also is your power supply up to the task of 2 x 570s ie. is it a good brand with enough watts?

Yes, the two cards are connected with the ribbon; the ribbon is removed for the single-card setup. The power supply is a 1000 Watt Silverstone Strider Gold ST-1000G. I think this is a very good power supply. Also, the cpu is an Intel I7-2600K.
m
0
l
a b V Motherboard
August 5, 2011 5:09:11 PM

Well, logically to me, the setup you should be using when you have 3x PCIe 16 slots, is the 16_1, the 16_2 and THEN the 8_2 if you have a third card. Is there a reason you are using that slot?
m
0
l
!