Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

My mother biard wont boot!!!

Last response: in Motherboards
Share
November 10, 2012 5:04:16 PM

Hi i seem to have a big problem since i changed my bios graphic card settings from pci to on board graphics... now the mother board wont boot... i get 1 long beep followed by 3 short ones... i know that is gpu failure.... but how do i fix this or switch back to pci graphic card... help me pls
:cry: 

More about : mother biard wont boot

a b U Graphics card
a c 557 V Motherboard
November 10, 2012 5:14:28 PM

Try clearing the CMOS (unplug the power cord and remove the CMOS battery for few minutes).
m
0
l
November 10, 2012 5:48:24 PM

Ok ill try that
m
0
l
Related resources
November 10, 2012 6:06:08 PM

It still does the same.....any onther suggestions pls help me!!!
m
0
l
a b U Graphics card
a c 557 V Motherboard
November 10, 2012 6:08:10 PM

What motherboard do you have? Have you removed the GPU and tried the onboard and still the same?
m
0
l
November 10, 2012 6:21:51 PM

I have an asus f1 a75-v pro ...... yea i tried that.. i still get 1 long beep and 3 short ones
m
0
l
a b U Graphics card
a c 557 V Motherboard
November 10, 2012 6:41:59 PM

Do you use an APU as CPU?
m
0
l
November 10, 2012 6:53:36 PM

Im not sure what do you mean... im kinda new to this.... my cpu is an amd a4 with graphics too
m
0
l
a b U Graphics card
a c 557 V Motherboard
November 10, 2012 6:59:47 PM

That's what I meant. If the processor has integrated graphics. It should work with A4. It might be a BIOS issue or a CPU one. Why did you try switching from the GPU to the onboard?
m
0
l
November 10, 2012 7:15:59 PM

Just to test the graphics.... i guess i shoukd have left it the way it was... but how i load the bios to change that setting.... cpu :(  was working fine
m
0
l
a b U Graphics card
a c 557 V Motherboard
November 10, 2012 7:35:11 PM

By clearing the CMOS, the BIOS settings are set to default (Primary graphics to PCIe/PCI Video and the Integrated Graphics to Auto) so it should work either with the onboard or with the GPU.
Try inserting again the graphics card. What GPU are you using?
m
0
l
November 10, 2012 8:39:53 PM

Radeon hd 5450 1gb ddr3 ... how do i clear the cmos???
m
0
l
a b U Graphics card
a c 557 V Motherboard
November 10, 2012 8:45:01 PM

You said you had done it (by removing the motherboard's battery for few minutes, with the PSU off).
m
0
l
November 10, 2012 9:06:31 PM

Yes i did but i dont know why it did not work :( 
m
0
l
a b U Graphics card
a c 557 V Motherboard
November 10, 2012 9:08:02 PM

I suggest taking the PC to a local shop.
m
0
l
!