Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Few problems with new computer

Last response: in Systems
Share
November 2, 2011 5:23:29 PM

recently built new computer myself and have a few problems with it..
first problem is that the post screen will just pause and it stays like that i find i have to reset the computer a couple of times to get the system to boot up..
second problem is with the sound sometimes it works and sometimes it does not. checked the start up menu and the Realtek HD Audio is listed in there but it dont always start up when system starts. Also if i plug anything into or take anything out of the front panel any program i am running at the time will crash.
Third problem is with browsing the internet, i am finding that it runs slower than a dial up connection taking 15 minutes to buffer a 3 minute song in youtube can not view any sites that stream videos and facebook takes a good 30 minutes to load fully. i have run a speed test and it shows the line is working correctly and none of the other computers in the house have this trouble with browsing the net.

any help would be great
thanks

my set up is..
Intel i7 980 3.33
asus rampage 3 extreme mother board
Kingston HyperX Genesis 24GB (6x4GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz Triple Channel
gigabyte geforce gtx 580 3072mb ddr5 graphics card
OCZ Vertex 2 50GB 2.5" SATA-II Solid State Hard Drive (this is my boot drive)
1250w PSU
Xigmatek Elysium case

More about : problems computer

November 2, 2011 5:58:15 PM

you did install the motherboard drivers from the disk?
m
0
l
November 2, 2011 5:59:36 PM

Outlander_04 said:
you did install the motherboard drivers from the disk?

yes i installed all drivers that came with the motherboard disk
m
0
l
November 2, 2011 8:31:09 PM

I'm guessing it's your RAM configuration.
m
0
l
!