Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Trouble setting up bios

Last response: in Motherboards
Share
December 16, 2012 7:45:05 PM

When i turn on the pc, the screen flashes and says please press Del to enter EFI bios setting like its supposed to but when i press that while the screen is still up nothing happens, it doesnt go to the bios settings, so i restart over and over while spamming Del but nothing happens. I have no idea what to do but if someone could please help me figure out whats wrong i would really appreciate it.

More about : trouble setting bios

a c 558 V Motherboard
December 16, 2012 7:57:22 PM

Hi, It might be a keyboard issue. Try clearing the CMOS and then the system will wait for F1.
m
0
l
December 16, 2012 9:04:15 PM

Here are the specs:
Motherboard: Asus F1A75 M Pro
APU: AMD A8-3870K
Case: Rosewill Challenger
Power Supply: generic Rosewill 700w
RAM: G.SKILL Ripjaws X Series 16GB
Hard Drive: generic Western Digital 500gb
m
0
l
Related resources
December 16, 2012 9:08:08 PM

Also here is the keyboard:
GIGABYTE GK-K6800
m
0
l
a b V Motherboard
December 16, 2012 9:13:02 PM

ive had that problem with using some older usb keyboards . something i use is the usb to ps/2 adapter for my keyboard and it detects it instantly. I still use this setup on my rig since im using an older keyboard which may be the problem. that or you may have to try and original keyboard with a ps/2 and pop into the bios to change some usb settings, sometimes thing are disables in the newer bios to detect usb hardware after boot so it doesnt try to boot them like a usb drive. pretty weird compared to the older bios'
m
0
l
December 16, 2012 10:12:39 PM

it detects that there is a keyboard plugged in though and i plugged the keyboard into my laptop and it worked there. So could it still be a keyboard problem?
m
0
l
!