Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New build was working, then suddenly shuts off and won't turn on.

Last response: in Components
Share
February 13, 2012 7:48:24 PM

Got my new build working the other day if you read my first thread, and now while I was installing drivers for my pc, it suddenly shut off instantly causing me to open my case and to replug everything. Mobo is on and when I press the power button everything runs for a good second, so can you guys, the community help a fellow young builder out?
a b ) Power supply
February 13, 2012 7:53:14 PM

whats your power supply?

its the most likely part that failed.
m
0
l
February 13, 2012 7:59:13 PM

Corsair Builder CX500 500W
m
0
l
Related resources
a b ) Power supply
February 13, 2012 8:32:34 PM

do you have another power supply you can try?

the builder series are decent but are still not the best psus.
m
0
l
February 13, 2012 8:34:06 PM

I do not sadly, but here are the specs: Gigabyte GTX 550 Ti
Intel i5 2500k
Mobo- Asus P8H61-M LE CSM
Corsair (2x2GB) 4GB
Seagate Barracudaa 500GB
Corsair Builder CX500 500W
COOLER MASTER HAF 912 RC-912-KKN1 Black SECC/ ABS Plastic ATX Mid Tower Computer Case
Intel Core i5-2500 Sandy Bridge 3.3GHz (3.7GHz Turbo Boost) LGA 1155 95W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics 2000 BX80623I52500
m
0
l
a b ) Power supply
February 13, 2012 8:36:17 PM

try taking out the mobo battery to reset the cmos.

can't really tell whats going on unless you can test the parts.
m
0
l
February 13, 2012 8:42:09 PM

Literally taking out the battery itself or just resetting the cmos?
m
0
l
a b ) Power supply
February 13, 2012 9:20:59 PM

well if you have a cmos reset use it but if you don't taking the battery out and then putting it back 5 secs later also resets it.
m
0
l
!