Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

ATI/AMD Radeon HD 6870

Last response: in Graphics & Displays
Share
October 6, 2011 2:44:16 PM

Hi all this is my first post here and I'm having a problem. I bought a PC through Cyberpower (the Black Pearl build). Heres the setup.

CASE: * Azza Hurrican 2000 Full Tower Gaming Case with 4 Hot Swappable HDD Cage & (4) 230MM Fans
CD: 24X Double Layer Dual Format DVD+-R/+-RW + CD-R/RW Drive (BLACK COLOR)
CPU: Intel® Core™ i7-960 3.20 GHz 8M Intel Smart Cache LGA1366
CS_FAN: Maximum Enermax 120MM Case Cooling Fans for selected case (Maximum Silent Operation) (500-1,200 RPM T.B. Silence Black Color with Blue LED Twister Bearing 8-14 dBA ])
FAN: Asetek 510LC Liquid Cooling System 120MM Radiator & Fan (Enhanced Cooling Performance + Extreme Silent at 20dBA) (Single Enermax Enlobal Silent High Performance 120MM Fan)
FLASHMEDIA: INTERNAL 12in1 Flash Media Reader/Writer (BLACK COLOR)
FREEBIE_CU1: FREE! Killer Xeno Pro Gigabit High Speed Online Gaming PCI Network Interface Card
HDD: 1TB SATA-III 6.0Gb/s 32MB Cache 7200RPM HDD (Single Hard Drive)
MEMORY: 12GB (2GBx6) DDR3/1600MHz Triple Channel Memory Module (Kingston HyperX)
MONITOR: * 24" Widescreen 1920x1080 Asus VH242H LCD w/ Built-in Speaker, DVI, & HDMI
MOTHERBOARD: (3-Way SLI Support) EVGA X58 SLI™ 3 Intel X58 Chipset SLI/CrossFireX Triple-Channel DDR3/1600+ ATX Mainboard w/ 7.1 HD Audio, GbLAN, USB3.0, 2 x SATA-III, RAID, 3 Gen2 PCIe, 2 PCIe X1 & 1 PCI
MULTIVIEW: Non-SLI/Non-CrossFireX Mode Supports Multiple Monitors
NETWORK: Onboard Gigabit LAN Network OS: * Microsoft® Windows 7 Home Premium (64-bit Edition)
POWERSUPPLY: 800 Watts - XtremeGear Gaming Power Supply - Quad SLI Ready
SOUND: * Asus Xonar DS 7.1 Channels 24-bit 192KHz PCI Audio Card
USB: Built-in USB 2.0 Ports
VIDEO: AMD Radeon HD 6870 1GB GDDR5 16X PCIe Video Card (Major Brand Powered by AMD)

The problem that I am having is artifacting / freezing / some weird things with screen getting split up (next time it happens ill screen shot it) / and a few blue screens stating problem with display driver. I thought it was card so I got a new one from CyberPower at their expense and for a while it was fine. But yesterday it happened again with I was doing some stress tests/ benchmarks. I thought it was the drivers and used driversweeper to uninstall and then reinstall. Same problem. Also when I ran 3dmark 11; my results weren't that great I would top out at 28 fps and average 24 fps. That is terrible compared to similar builds. I have updated everything to my knowledge and by no means am I a hardware expert. Any advice on something would be great maybe its a compatibility issue with the card and this is the only problem I have. Thanks guys any responses are greatly appreciated.

More about : ati amd radeon 6870

October 6, 2011 2:53:03 PM

That the replacing the card fixed it for a while points to the card being the culprit again but what is causing it PSU or Motherboard?
October 6, 2011 3:02:26 PM

I don't see it being the PSU, I would say the motherboard I guess. Every now and then throughout the past month it would crash (go to black screen) and lock up so I would have to manually power off and restart. I didn't run any games that would put much stress on the card , just TF2 for the time being so I don't know if my card has been underperforming this whole time. I mainly got this build for upcoming winter games like battlefield, skyrim, and so forth. I played around with the drivers by uninstalling them multiple times using driversweeper and it would bug out still once in a while. The time that it happens the most though is when I'm loading up a video that uses adobe flash. When I noticed that I turned off hardware acceleration on adobe, but I haven't noticed a difference as it is still doing it.
Related resources
October 6, 2011 3:19:02 PM

If you still have their warranty why don't you let them deal with it.
October 6, 2011 3:21:43 PM

Well I have called them and waiting on a response. Just didn't know if anyone else has heard of this problem and was hoping for a fix without shipping whole system back across the country.
October 6, 2011 3:29:27 PM

I understand the problem off shipping cross country but to me the only reason for buying from them is not having to tinker with issues like you are having. Therefore I buy the parts and build myself to save my money plus I ensure I am buying quality parts, some of they parts listed for their builds I would never buy your PSU http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=...
October 6, 2011 3:34:58 PM

Awesome, lol. Well time to swap out PSU. What would you recommend?
October 6, 2011 4:59:02 PM

Seasonic, Antec or Corsair are amongst the most recommended PSU's!
October 6, 2011 9:45:09 PM

Ok, I'll look into them. But in the mean time if anyone has had this happen to them most notably the display screen splitting, please let me know
December 27, 2011 10:18:41 PM

linkv2 said:
Ok, I'll look into them. But in the mean time if anyone has had this happen to them most notably the display screen splitting, please let me know



I just got the black pearl as well for christmas and am having the exact same issue did replacing the power supply fixc your problem?
December 27, 2011 11:06:42 PM

xjumpmanx said:
I just got the black pearl as well for christmas and am having the exact same issue did replacing the power supply fixc your problem?


I just sent the whole system back to cyber power and they fixed it.it was a bad gfx card. the only thing was is that I went through 3 gfx cards before it worked. At their cost ofcourse. Just send for a new card and good luck.
December 28, 2011 1:12:42 AM

linkv2 said:
I just sent the whole system back to cyber power and they fixed it.it was a bad gfx card. the only thing was is that I went through 3 gfx cards before it worked. At their cost ofcourse. Just send for a new card and good luck.



I just threw in a corsair 700 watt Power Supply.
December 28, 2011 1:14:41 AM

xjumpmanx said:
I just threw in a corsair 700 watt Power Supply.


Did it fix it?
December 28, 2011 1:22:04 AM

My issue was so random. It would do the split screen thing at random times and sometimes it would boot with the screens bottom on the top. I literally just got it all back and up running at 9:40 Pm eastern time. So we shall see after it runs for awhile.

xJumpManx
!