Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Crossfire 6950's No performance boost Help??

Last response: in Graphics & Displays
Share
October 11, 2011 2:10:36 AM

Hi im having problems with my new pc my crossfire set up is not boosting performance of the graphics at all i have got crossfire enabled in the catalyst control panel as well

Any help would be greatly appreciated.

My PC:
I7 980X
Gigabyte Gorilla Mainboard
2x 2GB 6950s
12GB corsair Vengeance 1600MHz
Cooler master 750W

a c 169 U Graphics card
October 11, 2011 8:29:24 AM

What games did you test and what resolution do you play on ?
October 11, 2011 8:30:28 AM

Crysis 2 gets worse with cross fire. other games should be ok
Related resources
October 11, 2011 8:30:49 AM

BTW, nice CPU, I'm jelly
a b U Graphics card
October 11, 2011 8:52:32 AM

I heard Crysis 2 has absolutely terrible crossfire driver support, so that may be the problem if other games work fine.
October 11, 2011 9:44:36 AM

Maziar said:
What games did you test and what resolution do you play on ?


i play all my games on 1920x1080
i tested fps with cod 4, bf3 beta, bc2 but i get no difference in any of them according to fraps this is with crossfire turned on and off
any thing you think i should try?
btw thanks for the fast response
a c 169 U Graphics card
October 11, 2011 10:06:40 AM

Yep try unigine and check if it makes any differences or not.
Also make sure V-sync is disabled
October 11, 2011 10:43:59 AM

gmcizzle said:
Try running unigine heaven 2.5 and see if there is a difference.

http://unigine.com/products/heaven/download/


Hi i just ran the benchmark the crossfire is working my fps was massively increased when crossifire was turned on i have no idea why this is not happening in games?

but if its working then it must be working

Thanks for the help guys
a c 169 U Graphics card
October 11, 2011 11:19:09 AM

As I said,is V-sync disabled in the games you play ?
October 18, 2011 8:54:51 AM

Maziar said:
As I said,is V-sync disabled in the games you play ?


Thansk for the help sorry about the slow reply been having connection problems but v-sync is not on.

I have fixed the problem though i just uninstalled and reinstalled a older version of drivers
!