Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Asus M5A97 Wont Post

Last response: in Motherboards
Share
January 17, 2013 3:33:05 AM

Hello, I just made my first build and my motherboard wont post. I have tried removing the Ram, video card, etc and nothing is working.

Asus M5A97
AMD Phenom II X4 3.4GHz
MSI n550GTX-Ti
G.SKILL Ripjaws F3-12800CL9D-8GBXL
Corsair TX650 PSU

More about : asus m5a97 wont post

a c 557 V Motherboard
a c 150 Ĉ ASUS
January 17, 2013 4:10:30 AM

Hi, Is the CPU fan spinning when starting the board?
m
0
l
January 17, 2013 11:25:55 AM

Thanks for the response. Yes. The cpu fan keeps spinning. So does the video card. The light on the mobo comes on. Just no display or post beep.
m
0
l
Related resources
a c 557 V Motherboard
a c 150 Ĉ ASUS
January 17, 2013 12:52:01 PM

tristan1004 said:
Thanks for the response. Yes. The cpu fan keeps spinning. So does the video card. The light on the mobo comes on. Just no display or post beep.


If there's a case speaker (beeper) connected, try starting the board with only CPU and CPU fan installed. See if you get the error beeps signaling that no RAMs are installed.
m
0
l
January 17, 2013 1:03:33 PM

tristan1004 said:
Hello, I just made my first build and my motherboard wont post. I have tried removing the Ram, video card, etc and nothing is working.

Asus M5A97
AMD Phenom II X4 3.4GHz
MSI n550GTX-Ti
G.SKILL Ripjaws F3-12800CL9D-8GBXL
Corsair TX650 PSU



I had the same issue where the CPD_LED would continuously stay lit. It was a simple matter of me not having the right power supply and forgetting to hook up the CPU Power cable on the motherboard. In my situation this was the issue. Theres an 8pin CPU Connecter that needs a direct power cable from your power supply.

That did the trick and my computer strated right up with no problems.
m
0
l
!