Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

DX38BT CPU? Black Screen.

Last response: in Components
Share
April 1, 2012 3:22:52 AM

Hi all I was hoping to shed some light on my issue.
My specs,

Intel DX38BT
intel core 2 extreme x6800
g skill f3-10666cl7d 2x 2GB
Geforce gtx 560 ti

DVI and HDMI black screen

I had flashed the bios with,
BTX3810J.86A.2006.EB.EXE 80% sure
or
BTX3810J.86A.1397.EB.EXE
And it said it was successful.

not sure at this point which one.
This is odd because they both show
up when i look for intels
updates for my board. Maybe
it doesn't matter which one of its
bios updates i use, maybe the bios defaulted
to hardware setting i do not have. Like my cpu
only supports 1066, and my ram is 10666 and 1333.
It ran fine until flashed it. Do i need a new board or cpu?
Can you help me Plz.

O yeah i forgot to say my motherboard tester shows an error code 25
a c 142 å Intel
April 1, 2012 3:34:09 AM

If this happened right after the BIOS flash then most likely it is the BIOS gone bad! Have you tried resetting it to defaults?
m
0
l
April 1, 2012 3:44:30 AM

rolli59 said:
If this happened right after the BIOS flash then most likely it is the BIOS gone bad! Have you tried resetting it to defaults?

Yes i reset the cmos, This is a new board had it like 4 days.
m
0
l
Related resources
April 1, 2012 3:45:08 AM

Man i hope it didn't die....So my parts should still be compatible though?
m
0
l
a c 142 å Intel
April 1, 2012 3:47:36 AM

Ups something wrong with the former BIOS? Rule of thumb is if nothing wrong do not flash because then it is always change of ending with a brick!
m
0
l
April 1, 2012 3:47:53 AM

rolli59 said:
If this happened right after the BIOS flash then most likely it is the BIOS gone bad! Have you tried resetting it to defaults?

Does my usb stick need to be bootable for the recovery to work?
m
0
l
April 1, 2012 5:35:56 AM

I know i probably look like a newbie. I am not though, just not sure why the heck this isn't working for me. I have followed all the steps to the T no go. This is unused stuff there should be no way that any of it has failed. The guys at Intel are telling me to do what i have done already. I am positive now that i used the 2006 version. What should i do now? or am i doing somthing wrong, some step i have missed.
m
0
l
a c 142 å Intel
April 1, 2012 12:46:34 PM

With a BIOS flash gone wrong there are only two solutions replace the board or the BIOS chip on it.
m
0
l
April 1, 2012 6:54:11 PM

does anyone know where the backup bios is, on HDD?
m
0
l
April 1, 2012 7:10:30 PM

I found this thread at Intels site,

http://communities.intel.com/message/70871#70871

maybe this is my problem. I try to run the comp without
mem it just turns on then off then on over and over again 0-o
my motherboard tool points to mem problems, but my cpu
doesn't support ddr3 10600. i looks like my board is ok
just need a cpu that runs with ddr3 1333 0r ddr3 10600?
bummer, do i by parts for a board that may be dead or just
replace it with a board of the same kind. when it may not
be broke!
m
0
l
April 2, 2012 8:01:01 AM

I fixed it! I had spent hours looking online about my board and noticed comments about putting the comp into config mode.
witch i didn't do yet 0-o....lol I had noticed this little red light come on near the ram, so i googled it and low and behold,
another guy with the same board with a bios issue showed up lol. cool cool no broken rig for me :)  just a shot os that i am going to recover tomorrow.
Thx all.
m
0
l
!