ASRock z77 Pro3 booting issue

Hello,

Not sure where to post this, so here it goes.

I just bought a computer and installed windows 7 Ultimate. When install finishes, it starts up and remains for about 15-20 seconds before the comp restarts.

Now it shows the boot/splash screen for about half a second before restarting again. Repeats over and over again with no further progress.

I only have powercable, HDMI, mouse and keyboard connected, yet still it happens.

It came already assembled.

Specs:
Intel Core i5-3450 LGA1155 Quad Core 6MB 3.1-3.5GHz Turbo Boost
MSI GeForce GTX 660 2GB GDDR5, OC 1006MHz Core, PhysX CUDA
Primærdisk: Samsung SSD 840 120GB 530MB/s les, 130MB/s skriv
Sekundærdisk: 1TB Harddisk 7200rpm
8GB DDR3 1333MHz 9-9-9 minne (2 ledige slotter. Støtter opptil 32GB)
DVDRW brenner
Intel Z77 chipset
6 answers Last reply
More about asrock pro3 booting issue
  1. Sorry for the Norwegian that got mixed in with the specs.

    Specs:
    Intel Core i5-3450 LGA1155 Quad Core 6MB 3.1-3.5GHz Turbo Boost
    MSI GeForce GTX 660 2GB GDDR5, OC 1006MHz Core, PhysX CUDA
    Primary HDD: Samsung SSD 840 120GB 530MB/s read, 130MB/s write
    Secondary HDD: 1TB Harddrive 7200rpm
    8GB DDR3 1333MHz 9-9-9 memory (2 availiable slots. Supports 32GB)
    DVDRW burner
    Intel Z77 chipset
  2. Anyone?
  3. I'd pull and reseat the GPU, RAM, and both power cables (with the computer off and unplugged!).

    If that fails, pull the GPU (connect to onboard video connector), leave one stick of RAM in, and see if you can get up and stable that way.

    What is the power supply (make/model, watts)?
  4. 600W ATX powersupply
  5. also check the bios code of the mb if it old it may not have the right cpu.ram code or bug fixes.
  6. It came assembled. I've haven't built it my self. So all the parts are compatible with eachother.
Ask a new question

Read More

Chipsets Motherboards