Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Facing Error screens/hangs on a new config

Last response: in CPUs
Share
April 6, 2012 2:56:30 PM

Guys..

I been facing some issues with my relatively new CPU.
I have an Intel i5 2400 cpu, combined with 4GB DDR3 memory.
Mobo is DH67BL - revision 3.

Problem i been facing:

1) Blue screen saying that a clock interrupt wasnt recd.

Screenshot:-


2) Blue screen saying: Page fault in non paging area.
Couldnt grab a screenshot for this.

3) Display goes off for a split second and reappears.. but the color of the panes go blue (i havent chosen blue. My setting is for clear pane.)

Screenshot:-
http://i40.tinypic.com/o94vfs.png

4) Display vanishes for a split second and reappears, and a small balloon at the bottom right corner prompts that the display driver had stopped working.

5) System plain hangs/stops responding.
Sometime it revives from the stuck state as if nothing happened, sometimes i have to give it a cold boot.


6) While reading forums with blue bands (like Tom's has red bands).. the blue bands kinda form blurry bars which stretch till the end of the screen. I tried to grab a screenshot but the screenshots were clean. The bands moved as i dragged the image about.

7) Also, my comp's display went off one day and within a second came back with a blue-ish hue.
It restored itself but again has gone back to blue-ish again.



I never have overclocked my processor.

What can be the reason for this ? Pls help me out here.. :( 
a b à CPUs
April 6, 2012 3:38:11 PM

What gpu are you using?

What psu?

What memory? What settings are you running the memory?

Does it work fine in safe mode?
m
0
l
April 6, 2012 3:45:24 PM

Havent tried safe mode.
All the issues i mentioned happen randomly. At times my system will run for 2 days and be fine.. (24 hrs powered on i mean.. downloads) So keep switched onto safe mode is tedious during working :ashamed:


1) Corsair VX450
2) No gpu installed.
3) Corsair 2 x 2GB
Memory aint any of those high end ones. Prolly the basic ones available.
m
0
l
Related resources
a b à CPUs
April 6, 2012 3:53:39 PM

Need to know the exact memory you have. Model number can be found on the dimm sticker itself.

If you don't have the issue in safe mode, that likely rules out a driver issue.

The display driver has stopped working and has recovered is a quite common error, although this is the first time I have heard of it with integrated Intel graphics.

Lets figure out if your having a memory issue before we tackle that issue.

You can burn memtest86 to a disk and boot to it to test your memory.
m
0
l
April 6, 2012 5:43:58 PM

^ Well that is a start.

But i thought the errors like paging fault in non page area and the screenshot of clock interrupt not received will be the damning proof to pinpoint the culprit...??

Just uploaded a CPU Z screenshot for RAM kit. There u go:
http://i41.tinypic.com/20hrolw.png



Another problem i am facing:
While reading forums with blue bands (like Tom's has red bands).. the blue bands kinda form blurry bars which stretch till the end of the screen. I tried to grab a screenshot but the screenshots were clean. The bands moved as i dragged the image about.

Also, my comp's display went off one day and restored with a blue-ish hue.
It restored itself but again has gone back to blue-ish again.
m
0
l
a b à CPUs
April 7, 2012 8:45:39 PM

Well you can rule out the monitor by trying another one.

Are you running Jdec#4? If your not sure, show me the memory tab on cpu-z.


m
0
l
April 9, 2012 10:35:50 AM

Err.. Guys ...??

And i dont overclock the CPU..
m
0
l
a b à CPUs
April 9, 2012 4:06:32 PM

What's the graphics tab say?

I don't know man, first thing I would do is re-install my motherboards chipset drivers from the cd and then see if there are any updates.
m
0
l
!