Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

New home built computer, No splash screen

Last response: in Systems
Share
January 8, 2012 7:58:02 PM

Hi guys, ive had a relatively new homebuilt computer ( ~2 months or so) And it's been running great, however i have some underlying questions.

1. I'm not getting any splash screen for my mobo. (GIGABYTE GA-Z68A-D3H-B3) It just goes straight in loading Windows from what i can tell. So If i ever need to enter the BIOS, i have to go through Msconfig, because i don't know the button to click to enter my bios.

2. Another problem related to problem number one is that im noticing that my keyboard ( Logitech G15) takes a while to "power on" after i turn on my computer, so even if i was able to enter the BIOS by clicking whatever my button is,

3. One last unrelated question, which products can i register? From what i can tell the only thing i could register was my Video card.

Thanks guys!

Best solution

a b B Homebuilt system
January 8, 2012 8:05:46 PM

you hit Delete to enter bios
all of your usb peripherals will power on in time for you to hit that delete button.
i am assuming you didn't build the computer yourself so the one who did disabled boot up logo.
In short, there is nothing wrong with your computer. Personally i hate the boot up logo since i like to see what the bios is booting up in case something goes wrong.
Share
January 8, 2012 8:09:11 PM

I did build it myself, which is why i found it weird that i haven't seen the gigabyte splash screen.

Your right it is annoying though. Thanks for the info!
m
0
l
January 8, 2012 8:09:30 PM

Best answer selected by fycdawg.
m
0
l
!