Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Wrong connection to motherboard

Last response: in Systems
Share
January 17, 2012 12:04:01 PM

Hi

I need urgent help please
my new built PC has an Corsair Graphite 6000T Case
and the motherboard is Gigabyte Z68X-UD3H-B3
everything was working fine when i suddenly needed to press the restart button and find it does not work
so i checked the connected wires from the front panel of the case to the motherboard (which was connected by the provider, not me). I found that they are not as what is written over the mobo, i mean that the RESET SW wire was not in its place, so i removed everything and re-connect them as described in the manual of mobo exactly and as also written on it.
THEN WHEN I PRESS THE POWER BUTTON, THE COMPUTER POWERS ON AND THEN TURNS OF AND THEN POWERS ON AGAIN BY ITSELF AND SO ON
I Checked everything many times and everything was correct, so where is the problem?

This is a picture of my connection i took it by mobile:
http://www.mediafire.com/imgbnc.php/59a7b6b9a7489224dc0...
or this
http://www.mediafire.com/imgbnc.php/4f1b868146eb8e39ec9...

and this is my mobo website images to zoom at it and see the places of wires

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=...

or this pictures:

http://images.anandtech.com/doci/4493/Z68X-UD3H-B3.jpg

http://images.anandtech.com/doci/4493/Z68X-UD3H-B3%204....

Please i'm afraid that this may damage something like mobo or anything
so i'm waiting your replays
thanks people
a b V Motherboard
January 17, 2012 12:20:05 PM

From where did you use to power your computer, the power button? Was it working properly?

The power button in your case might be faulty, so as a solution you can connect the reset button wire to the power connector in your mobo. It should work as long as you start your PC from the reset button -- leave the power button disconnected.
January 17, 2012 12:32:04 PM

The power wires didn't changed and they work probably, and i switch on my PC from power button, yes.
The wires that are not in place is the reset button and the power led buttons, each one is in the place of the other one, and if i put them in their correct place the pc won't work as i described above.
January 23, 2012 11:09:46 AM

Any Help Please !!!

When first i installed windows 7 x64 after the first log in i saw that the Hard Drive was as USB. i got a sign from the task bar that the windows found new hardware and it was the hard drivers and they was as USB until i installed the definitions from mobo original CD and the USB sign removed
is that normal ?
!