Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Graphics card stopped working

Last response: in Graphics & Displays
Share
January 1, 2012 5:28:26 AM

Hello,
Recently my graphics card has just stopped working. It was perfectly fine, everything working correctly. But today I tried adjusting the resolution and it did it but when I opened a program, the screen went blank. I turned off my computer and then back on and then my moniter showed no signal. I know all the drivers are up to date and everything. And it was fine before I adjusted the resolution. I have a msi gtx 580 lightning extreme graphics card.
a c 175 U Graphics card
January 1, 2012 6:05:10 AM

change the input?
m
0
l
January 1, 2012 6:14:51 AM

I cant I have it hooked up to a tv with an hdmi cord. It was working but just randomly stopped.
m
0
l
Related resources
a c 175 U Graphics card
January 1, 2012 6:19:04 AM

try re-seating the GPU? And what do you mean by 'randomly stopped'?
m
0
l
January 1, 2012 6:38:18 AM

It just stopped working. Never had a problem before just after I changed the resolution, my computer no longer recognized my graphics card. what I mean by randomly is that it happened sort of out of the blue. Reseating the card didn't work also.
m
0
l
a c 175 U Graphics card
January 1, 2012 6:50:19 AM

Maybe, use the onboard GPU first, uninstall The card's driver. Then use the card and install the drivers. This is basically restarting the card into the first time it goes. I'm not sure if this will work but this is worth a try. I have come up with some solution in my head but try this first if it works... good luck! :) .
m
0
l
January 1, 2012 6:59:18 AM

Didn't work. I can't redownload the drivers because the computer doesn't recognize the card is there.
m
0
l
a c 175 U Graphics card
January 1, 2012 7:18:26 AM

Try Doing system restore in onboard graphics with the card installed?
m
0
l
January 1, 2012 7:31:07 AM

Didn't work. I noticed that the pcie lights on the motherboard no longer light up. So the motherboard doesn't recognize the graphics card. It was working earlier today, I don't have any idea what I did.
m
0
l
a c 175 U Graphics card
January 1, 2012 12:00:28 PM

Reset the cmos battery?
m
0
l
January 1, 2012 7:44:03 PM

Didn't work. I was changing the display settings before it stopped working. Is it possible that I accidentally changed a setting around causing this to happen?
m
0
l
January 1, 2012 10:16:13 PM

My onboard graphics just stopped working. So I have no display at all. This was working fine earlier. I still get a post beep and everything but no image. I have it hooked up via hdmi to a tv. Could that cause a problem?
m
0
l
January 1, 2012 10:23:12 PM

Ok now the onboard graphics are working again. I have no idea what is up. Sorry for the multiple posts. I'm not sure how to edit my previous ones.
m
0
l
a c 271 U Graphics card
January 1, 2012 10:24:27 PM

Parker76 said:
Ok now the onboard graphics are working again. I have no idea what is up. Sorry for the multiple posts. I'm not sure how to edit my previous ones.

Use the "Quick Edit" function.
m
0
l
February 15, 2012 4:07:17 PM

try changing your resolution back to before you changed ti
m
0
l
!