Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New rig freezes during installation of OS

Last response: in Systems
Share
March 17, 2012 7:39:52 PM

Hello all,

I built a system on thursday so I could play games on windows in my spare time but the rig freezes trying to install or in the "windows is starting" logo. Windows XP installed fine but Vista, 7 or even linux distros freeze before or during installation and I have no clue why :fou: 

my rig set up is

AMD FX4100
gigabyte 990FXA-UD3
Galaxy Nvidia GTX 560
Ultra 750 watt PSU
Kingston 8gb Hyper X ddr3

i have no idea why would the system install XP fine but not other Operating systems

any help troubleshooting this will be appreciated!
a b B Homebuilt system
March 19, 2012 3:00:05 PM

Vikz27 said:
Hello all,

I built a system on thursday so I could play games on windows in my spare time but the rig freezes trying to install or in the "windows is starting" logo. Windows XP installed fine but Vista, 7 or even linux distros freeze before or during installation and I have no clue why :fou: 

my rig set up is

AMD FX4100
gigabyte 990FXA-UD3
Galaxy Nvidia GTX 560
Ultra 750 watt PSU
Kingston 8gb Hyper X ddr3

i have no idea why would the system install XP fine but not other Operating systems

any help troubleshooting this will be appreciated!

Try it with the GPU out. Win7 can be picky at times.
March 22, 2012 11:08:28 PM

I fixed it. It was the processor! :pfff: 
a b B Homebuilt system
March 22, 2012 11:18:12 PM

Vikz27 said:
I fixed it. It was the processor! :pfff: 

Bent pins?
!