Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Black screen but pc is still responding?

Last response: in Components
Share
July 17, 2012 12:00:36 PM

Hey all,

Iv been having this issue for quite some time now, and not been able to find out what it is, there is many questions and answers online, but i thought id ask anyways,

My problem:
While playing games, (warcraft, fear, need for speed, dead island ect) i can be playing at any random amount of time, 20 mins, 30 mins, even an hour, and then my PC screen will go black, but i can hear the sound in the background, so i know the computer is still on, and im able to talk with my friends on Skype, but not able to see anything, its almost like my PC monitor has gone into standby, but its not the monitor at fault, as iv tested it else where.

My specs:
Asus Rampage 2 Extreme - motherboard
Corse air domination memory - Ram
Intel core I7 2.9 GHz - processor
ATI sapphire 5870 Over clocked edition - vapor x - Graphics card
850W Power supply

Graphics card Specs:
Core clock 875MHz
Memory clock 1250MHz

My specs seem a little outdated, (4 year old computer) but They are still Really good for playing games, i did have 2 monitors on one graphics card, but iv also tried going to one monitor, and it still does it (im still currently using one)

I have MSI afterburn , monitoring the CPU fan, (iv set it for 90% all the time)
And iv also tried ATI catalyst control centre (what im using now)
And still i get the black screen issue

(ONLY IN GAMES).

Thanks if you take the time to reply

More info can be added if needed (just request)
July 17, 2012 3:14:12 PM

try play in default
m
0
l
July 17, 2012 3:59:29 PM

I have put all the graphics settings on low, and even the resolution, and i still get it
m
0
l
Related resources
July 17, 2012 4:03:20 PM

uninstall afterburner and uninstal driver sound and VGA and then update latest driver
m
0
l
July 17, 2012 4:10:47 PM

henydiah said:
uninstall afterburner and uninstal driver sound and VGA and then update latest driver



I have done this, and had no software, like afterburner or ATI Ccentre on there, and still have this issue =/
m
0
l
July 17, 2012 4:25:00 PM

what is 850W Power supply may had issue ? or .. hmmm no no .. repalce other VGA .. 1'm sorry
m
0
l
July 17, 2012 4:39:12 PM

henydiah said:
what is 850W Power supply may had issue ? or .. hmmm no no .. repalce other VGA .. 1'm sorry



im unsure on the brand, as its facing away from me, but i can find that out

Sorry about this, but are you suggesting its the graphics cards?
m
0
l
July 17, 2012 4:52:27 PM

issue :
1 - PSU dying
2 - card
if you have other that try it
m
0
l
December 18, 2012 1:28:04 AM

check your vga card and main board.. maybe there's some capacitors or electronic object that might be damaged.. if there's bad smell while pc turn.. perhaps theres a licky capacitors.. check it out..
m
0
l
December 18, 2012 1:30:41 AM

or maybe the vga card fun dont run.. check it maybe it is heat issue going there inside..
m
0
l
!