Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Is this the correct way to put the 212 fan on a Silverstone Raven RV02

Last response: in Systems
Share
April 13, 2012 4:11:50 AM

The manual of the RV02 case says "If you are installing a tower-style CPU cooler, we recommend that the CPU fan blows upward to work with RV02's overall airflow.
This is how I put it:

But I see this:

and then this tutorial (using the RV03) also has it like that:
http://www.youtube.com/watch?v=Ga641LE4G10&feature=relm...
[go to 5:20]

So what to do?
a b à CPUs
April 13, 2012 4:58:10 AM

Looks like those 3 on the bottom are intake, so yes, that is the correct configuration.

The second one is correct. You want it pushing air up, and getting cool air from the bottom.
m
0
l
April 13, 2012 5:01:57 AM

As long as if you have the fan on the bottom as intake or the on top as outtake you should be fine. Suggestion would be to get a 2nd fan and have a push pull on it. ( on one each side)
m
0
l
April 13, 2012 5:04:38 AM

So do I have it right or the 2 on the bottom?

The fan should face the 3 bottom fans of the case?
m
0
l

Best solution

a b à CPUs
April 13, 2012 5:06:40 AM

Yes. You want it to pull cool air from the bottom, and push it through the heatsink up to the exhaust.
Share
April 13, 2012 5:08:58 AM

Best answer selected by noobatpcbuilding.
m
0
l
April 13, 2012 5:10:07 AM

gary1 said:
Yes. You want it to pull cool air from the bottom, and push it through the heatsink up to the exhaust.

Ok..thank you!!

Next step: install the GTX 680 :bounce: 

1st time building a PC..this is fun!!
m
0
l
a b à CPUs
April 13, 2012 5:11:06 AM

noobatpcbuilding said:
Ok..thank you!!

Next step: install the GTX 680 :bounce: 

1st time building a PC..this is fun!!


The addiction is just kicking in. Have fun my friend.. Your wallet will not like you.. :D 
m
0
l
April 13, 2012 5:18:03 AM

gary1 said:
The addiction is just kicking in. Have fun my friend.. Your wallet will not like you.. :D 

hahaha tell me about it..my wallet is screaming for help currently :na: 
m
0
l
April 13, 2012 5:39:05 AM

Okay so I put in the GTX 680, and it clicks and fits. The only thing is...its blocking the screw holes.
Is this normal? I can't secure it with screws.
m
0
l
a b à CPUs
April 13, 2012 5:40:06 AM

How far is it off?
m
0
l
April 13, 2012 5:45:24 AM

1 sec..I'll take a picture. I removed it and tried fitting it - I have to put it in half way for the screw holes to show..but once I press it in - they are blocked
m
0
l
a b à CPUs
April 13, 2012 6:04:21 AM

I don't know man, you pictures don't really help either.. :( 
m
0
l
April 13, 2012 6:19:51 AM

Is it normal for the video card not to align with the screw hole brackets sometimes?
m
0
l
April 13, 2012 6:21:22 AM

I can push it up a little and align it..but that takes it off its fit. Man..why do I keep having these problems.

My mobo is ASRock Z68 Extrem3 Gen3
m
0
l
April 13, 2012 6:35:44 AM

it should fit in there no problem, try taking it out and align it from the top
and slowly put the card down (make sure it's fits the brackets) then slide the card in.
m
0
l
April 13, 2012 6:41:00 AM

I already tried 10 times..taking it out and in. And even from different angles. It won't fit. The 2 holes on the brack are blocked and also the card isn't fully strapped to the bracket that way. When I put it half to 3/4 of a way in - the 2 bracket holes show but then the videocard doesn't go all the way in
m
0
l
!