Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Second Monitor not Detected

Last response: in Graphics & Displays
Share
February 20, 2012 7:56:15 PM

Ok so i recently decided to upgrade my computer entirely. I purchase a gaming PC with these Specs:

Chipset: Intel H61

CPU: Intel Core i5

CPU Speed:
2500K(3.30GHz)

L3 Cache Per CPU
6MB

Graphics
GPU/VPU Type
AMD Radeon HD 6670 1GB

Memory
8GB DDR3

Memory Speed
DDR3 1333

Memory Spec
4GB x 2

Hard Drive
1TB

Video Ports:
VGA, DVI

NOw i have two Samsung's Synv Master SA10 monitors also brand new. Now the problem i run into is that the monitors have only a VGA port so i have to use an adapter on the dvi port to send a signal to the second monitor. But when i do nothing happens at all. It's like the monitor isn't thie. I also have my older card which is a radeon 4350 and when i hook up my dual monitor setup with that card it works just fine, so i thought i had a dead port on the dvi side on the HD 6670 so i sent the card back for a new one and now i have the same issue. I'am stuck and dont know what to do at this point.

More about : monitor detected

a b C Monitor
February 20, 2012 8:01:45 PM

Have you made sure you have gone into the driver and told it there is a second monitor attached it is not always automatic.

Thent
February 20, 2012 8:05:48 PM

Try to connect the second monitor into the onboard VGA. If it works, you can assume there is something wrong with the graphics card.

Unless you use dual monitor for gaming, this is better configuration.
August 16, 2012 3:07:22 AM

scorpizz0 said:
Ok so i recently decided to upgrade my computer entirely. I purchase a gaming PC with these Specs:

Chipset: Intel H61

CPU: Intel Core i5

CPU Speed:
2500K(3.30GHz)

L3 Cache Per CPU
6MB

Graphics
GPU/VPU Type
AMD Radeon HD 6670 1GB

Memory
8GB DDR3

Memory Speed
DDR3 1333

Memory Spec
4GB x 2

Hard Drive
1TB

Video Ports:
VGA, DVI

NOw i have two Samsung's Synv Master SA10 monitors also brand new. Now the problem i run into is that the monitors have only a VGA port so i have to use an adapter on the dvi port to send a signal to the second monitor. But when i do nothing happens at all. It's like the monitor isn't thie. I also have my older card which is a radeon 4350 and when i hook up my dual monitor setup with that card it works just fine, so i thought i had a dead port on the dvi side on the HD 6670 so i sent the card back for a new one and now i have the same issue. I'am stuck and dont know what to do at this point.



I have the same GPU and I have two VGA monitors. Trying to use a DVI adapter. Did you ever figure out how to make it work? Thanks.
!