Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

BSOD GTX 580 randomeness! please help

Last response: in Graphics & Displays
Share
April 2, 2012 7:39:26 AM

Hi guys, new to the forums, but i always find solutions on here so im gonna give it a go!

basically bought a new desktop from a local supplier, here are the specs


CPUIT2600
Intel sandy bridge Core I7-2600 3.4GHz 8M LGA1155 Processor ( Intel Latest technology / socket1155 P67 & H67 chip motherboard required )

MBDGBM0416

GIGABYTE Z68XP-UD3 LGA 1155 Intel Z68 DDR3 2133+ Ultra Durable 3 Support ATI CrossFireX/NVIDIA SLI DualBIOS SATA3 USB3 Raid Ready

MEMGSK0361

G.SKILL Ripjaws X 8GB (2x4GB) DDR3 1600 (PC3 12800) High Performance Desktop Memory 240-Pin Model F3-12800CL9D-8GBXL

VGAEVG1582

EVGA GeForce GTX580 SC version 1.5GB GDDR5 ,797Mhz /4050mhz, DirectX 11,Dual DVI + HDMI 1.4a , OpenGL 4.1 support , latest TOP Nvidia Video card

HDDSE2103

Seagate 1TB Barracuda 7200.12 SATA3 HDD 32M CACHE 7200RPM NCQ

DVWLGH219
LG GH24NS70 24X SATA INTERNAL SATA DVD WRITER Black colour , OEM package

CHALAN2080
Lian-Li PC-8NWX Aluminium ATX MID Tower Case , All in BLACK ( USB 3.0 Model )

PSUCLM0700

COOLER MASTER 700W eXtreme Power Plus SLI Silent 12CM Fan Newest ATX 12V V2.3 Dual +12V1 and +12V2

NETAS1060

Asus PCE-N15 300Mbps Wirless PCI-Express 802.11 b/g/n WIN7 downlink 300Mbps Uplink 300Mbps(20/40MHz) 64/128-bit WEP/WPA2-PSK/WPA-PSK/WPS EZWPS

OSYMSO8670

Microsoft Windows 7 Home Prem 64bit OEM (GFC-00977)

------------------

hope that is clear enough.

so my problem is, i booted it up, fine. installed Heroes of Newerth and World of Warcraft, thats it. It ran fine for a few hours, then i was starting to get BSOD and the whole black screen thing going on where ur monitor just goes to power saving mode. And its completly random when it happened, in windows/ in HON/ in WOW / on startup etc..

i left my computer on overnight, to come back to it at the black screen and windows had done a auto update. so i rebooted it. it booted but i tried a game and it BSOD. so then i rebooted and installed latest drivers from nvidia the 290 one. then everytime i booted it i could not get past the BSOD on startup saying the usual display driver timeout etc, im sure u guys know of it.

so i restored from before the windows update and i could get into windows again (64bit) but it was still doing the random crashes. so annoyed as frig, i started hunting these forums etc and found a whole host of possible problems. so i downloaded precision x to check temps and had the fan at 70% and the temp was 32oC and it crashed right in front of me, so i discarded the overheating thought. next precison x said my mV were at 963, which after some hunting i thought was a bit low, i changed it too 1000mV and i loaded WoW and it crashed within minutes.

So i restored again back to start of when i got computer, booted it in safe mode and used the EVGA CD (drivers) i got with my computer and loaded them on, and now im back to BSOD on startup and cant load 64bit windows. any suggestions on where to go!?! plz!

thanks guys
a c 291 U Graphics card
April 2, 2012 9:11:49 AM

I'd return the PC to the supplier. I guess he gave you the warranty? If so, you cannot really check things on preassembled PCs without breaking the warranty, so have them fixed it for you.
m
0
l
!