Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Sound cards query

Last response: in Components
Share
October 18, 2012 3:49:51 AM

my multimediaaudio controller and pci input have a hazard sign.
This hazard sign seemed to coincide with my updating of nvidia geforce graphics/sound?g800. I think.

So trying to find device, it is unknown. manufacturer says unknown. So i go into my specs, I have:
leadtek is manufacturer of mainboard model 760gxk8mc

amd athlon64/opteron HT Hub;is the model chipset

chipset model and device foxconn sis760 athlon 64 cpu to pci bridge

amd sempron processor2800 1.6 hz


foxconn sis7012 audio codec
version 2.01
ac97
disk controller; sis sis 180 raid controller foxconn

audio devices

creative labsct4830 sb live!value
device name
creative labs emu10k1 audio chipset
ac97



Now i seem to have two sound cards?
realtek ac97 seems to be fine on my audio devices.
What am i supposed to download to sort out the multimedia audio controller and pci input. This is what I cannot seem to work out. I know that there is definitely a problem with the sound, but it seems to be only with youtube? I can watch films listen to wmp all fine, even bbciplayer etc

I have an inkling this is to do with ATI, whatever that means. I am using windows7 ultimte. ANY ideas anyone?Also nvidia seems to have affected my BIOS cause it went into it whilst installing....so just incase you need it here are my bios as wellBIOS 10/08/2005-sis-760-6a717fkac-00

More about : sound cards query

October 18, 2012 5:08:38 PM

Sounds like a driver conflict. I googled the motherboard and it is a very old board, no SATA, all IDE, DDR 133mhz. Certain components on the board probably aren't supported anymore as the websites last update for the board was 2007. I don't know how you have windows 7 on it either. The proper controller for the sound is the FOXCONN one as that is the board manufacturer, either uninstall all audio drivers and go to FOXCONNS website and download the audio drivers from them, or just select the FOXCONN one that's already there.
m
0
l
October 19, 2012 12:13:04 AM

Thank you very much, that's very kind of you. I did have my pc re teched with ram and sound card and graphics card.... by an IT expert/friend, and he put the windows 7 on it. It is a very old motherboard. I will try and do what you suggest. .........
m
0
l
October 19, 2012 1:44:13 AM

OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name GIORGIAPC
System Manufacturer AWARD_
System Model AWRDACPI
System Type X86-based PC
Processor AMD Sempron(tm) Processor 2800+, 1599 Mhz, 1 Core(s), 1 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 08/10/2005
SMBIOS Version 2.2
Windows Directory C:\Windows
System Directory C:\Windows\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume2
Locale United Kingdom
Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7601.17514"

Time Zone GMT Daylight Time
Installed Physical Memory (RAM) 1.50 GB
Total Physical Memory 1.47 GB
Available Physical Memory 574 MB
Total Virtual Memory 2.93 GB
Available Virtual Memory 1.54 GB
Page File Space 1.47 GB
Page File C:\pagefile.sys




I/O Port 0x00000000-0x0000000F Direct memory access controller
I/O Port 0x00000000-0x0000000F PCI bus

I/O Port 0x000003C0-0x000003DF PCI standard PCI-to-PCI bridge
I/O Port 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce 8400 GS

IRQ 18 Realtek AC'97 Audio
IRQ 18 PCI standard PCI-to-PCI bridge
IRQ 18 NVIDIA GeForce 8400 GS

Memory Address 0xA0000-0xBFFFF PCI standard PCI-to-PCI bridge
Memory Address 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce 8400 GS
Memory Address 0xA0000-0xBFFFF PCI bus

IRQ 19 PCI SoftV92 Modem
IRQ 19 SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter

I/O Port 0x000003B0-0x000003BB PCI standard PCI-to-PCI bridge
I/O Port 0x000003B0-0x000003BB NVIDIA GeForce 8400 GS

I/O Port 0x0000C000-0x0000CFFF PCI standard PCI-to-PCI bridge
I/O Port 0x0000C000-0x0000CFFF NVIDIA GeForce 8400 GS

Memory Address 0xB0000000-0xCFFFFFFF PCI standard PCI-to-PCI bridge
Memory Address 0xB0000000-0xCFFFFFFF NVIDIA GeForce 8400 GS

Hello....am back again...............am afraid i just can't understand what audio driver i am looking for....? if i uninstall my audio driver which is realtek ac 97....and then reinstall the elusive foxconn one, i am not sure whether i should be installing both the chipset and driver and audio. I am too confused....so gave you all this system information..........................................would you happen to know how I could get rid of the conflict by getting my old nvidia geforce8400 driver back ...........the one that worked or am I still on the wrong track?
m
0
l
!