Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

1 long beep and 2 short

Last response: in Systems
Share
July 2, 2012 7:09:01 PM

Hi, I bought a new chassis and I have moved all the old parts to the new chassis. Everything worked well, apart from something small that I've forgotten to connect , I hooked it and everything worked. I closed the computer, put him in place then the pc stopped working.
The computer starts ignite, all the fans are working but do not see anything on the screen and the computer makes one long beep and two short.
My gpu is working fine i have checked him in another computer. I tried another gpu, itried to use the second cpi, tried to use only 1 ram, tried another ram card. Nothing helps..
What should i do? Thanks and sorry about the English.

More about : long beep short

a b B Homebuilt system
July 2, 2012 7:16:20 PM

Welcome to Tom's! Go to this link:
http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-ste...
Work through the list...WORK, not just read!

If you still have issues, come back to this thread with where in the list it failed, and we will try to help!

Good Luck!


Edited to correct link to proper troubleshooting tips. :hello: 
m
0
l
a c 136 B Homebuilt system
July 2, 2012 7:17:08 PM

your BIOS beeps indicate there is a problem with your video card

what exactly s the hardware you are using?
m
0
l
Related resources
July 2, 2012 8:48:06 PM

Hi, i tried everything and its still not working..
My motherboard is asus m2n-e sli.
Everything worked well with the new chassis and I don't know what happened..
My video card is fine and i also tried another one.

EDIT:
step 1: V
2: V
3:everything is fine the pc already worked
4: V
5: V
6: V
7: V
8: V
9: V
10: V
11: V
12V
13V
15V
16 not sure :p 
17 V
18V
19V
20V
21V
22V
23V
m
0
l
a b B Homebuilt system
July 2, 2012 9:05:18 PM

reseat everything ( hardware ) including electrical connections, start up.
m
0
l
a b B Homebuilt system
July 2, 2012 10:27:53 PM

that thing that says SPIDF out ? that's for sound. did you try swapping the card into the other pci-e slot ?
m
0
l
July 2, 2012 10:45:12 PM

Yes and yes
m
0
l
July 3, 2012 1:30:59 PM

Someone have any idea?

P. S what do you think about amd 965?
m
0
l
a b B Homebuilt system
July 3, 2012 4:34:14 PM

it's coming up with video error. why would you swap out the processor. i would spend money on a new board first.

something small you forgot to connect"..... was that the picture you posted or something else ? look in the book that came with your mother board. should show you something.
m
0
l
July 3, 2012 10:34:17 PM

swifty_morgan said:
it's coming up with video error. why would you swap out the processor. i would spend money on a new board first.

something small you forgot to connect"..... was that the picture you posted or something else ? look in the book that came with your mother board. should show you something.

I know that i should buy new motherboard first.
What can be the video problem? My graphic card is fine, i have tried another one too, and i also tried to connect the card to the second pci connection.
The thing that I have forgot to connect is the cd rom.
There is nothing helpful in the book.
m
0
l
July 4, 2012 1:09:20 PM

One continuous beep followed by two short beeps then a pause. Is the warning for no memory detected. Make sure you have the memory installed correctly and if it is and you are still having these problems it is due to ESD when you were installing the memory modules.
m
0
l
July 4, 2012 1:38:10 PM

Hi, the memory is installed correctly. I also tried another ram card ftom different computer.
m
0
l
July 4, 2012 1:44:56 PM

Then there is something seriously wrong what make and model is your motherboard?
m
0
l
July 4, 2012 11:43:13 PM

Asus m2n-e sli
So i guess that the motherboard should be replaced?
There is nothing that I can do?
Gpu is fine and installed correctly
Ram Is fine and installed correctly
Everything is starting up and all the fans are working

I want to buy a new cpu (amd 965), i just not sure which motherboard to buy with him. But anyway i want to know if the motherboard is dead or there is something to do
m
0
l
July 6, 2012 1:52:57 PM

No one has any ideas?
There are the same beeps even when the ram, gpu and everything else is outside
m
0
l
!