Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Fan issue

Tags:
  • Power Supplies
  • Cases
  • Fan
  • Components
Last response: in Components
Share
November 13, 2012 8:39:28 PM

hi, i have a system with i5 + gtx 660 + B75M-D3H + SEASONIC 430W PSU.

i have one 120mm case fan at the front panel and another raidmax 120mm case fan at the rear.

when i power up the system the rear fan sometimes doesn't start and i need to reboot. even if it does start it is always
on 500 rpm instead of 1500. i tried changing some bios settings on the system fan to manual speed but it doesn't work.

what should i do?


thanks,

More about : fan issue

a b ) Power supply
November 13, 2012 8:56:55 PM

Hi there, Is this the only fan that has this problem? I would recommend changing the fan header to see if it makes a difference. If that does not then I would assume you need to change the fan. If it does work but the other fan then experiences that issue I would believe that would be something wrong with the header itself.
m
0
l
November 13, 2012 9:12:47 PM

socialfox said:
Hi there, Is this the only fan that has this problem? I would recommend changing the fan header to see if it makes a difference. If that does not then I would assume you need to change the fan. If it does work but the other fan then experiences that issue I would believe that would be something wrong with the header itself.



hi, thanks for the response. ive checked and i have only 1 SYS FAN header. the other case fan is connected to the PSU.
i forgot to add that this is a new system and a new fan.
m
0
l
a b ) Power supply
November 13, 2012 9:45:08 PM

If that is the case try switching the fan to use the Power supply (I assume you are using a 3 pin to molex adapter for the other fan). If you don't have one you could always buy one, doesn't break the bank really...

http://www.newegg.ca/Product/Product.aspx?Item=N82E1681...
m
0
l
!