Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

FX 8120 problem

Last response: in CPUs
Share
November 18, 2012 10:21:46 AM

Hi, i recently foolishly used the ATI overdrive feature on my old system and screwed the motherboard, which i have now replaced. However its not all fixed. When i use my FX8120 (which i had installed during the overdrive) my pc powers up, but no beeps, no bios, no nothing, and yet the CPU does get hot so it must be doing something. When i use my older Athlon 2 x4 640, everything is fine. The motherboard is a Gigabyte 990FXA-UD3, and does say to update the BIOS for the FX series, which i believe i have done successfully, as it shows im running FE version which from what i see is the latest version.

I was just wondering if i could get some input as to what might be wrong and some help, i dont really want to get a new CPU for the sake of it, to find my current one should work.

Thanks

Phil

More about : 8120 problem

a c 78 à CPUs
a b V Motherboard
November 18, 2012 10:44:06 AM

Double check your BIOS version. (I have never heard of FE)

I think you need F5 our higher to run the 8120.

If you have new-enough BIOS and the Athlon works but the 8120 doesn't, the 8120 is bad.
Related resources
Can't find your answer ? Ask !
November 18, 2012 12:07:10 PM

My board is revision 1.2. I've tried all the previous versions and the same happens, the Athlon CPU is fine, but the FX nothing happens, no beeps, just fans. With the FX installed, the temps just keep rising above 50 in the heat sink, whereas the Athlon on idle stays around 30.
a c 791 à CPUs
a c 1034 V Motherboard
November 18, 2012 12:08:20 PM

Bad FX CPU would be my conclusion. RMA through AMD!
November 18, 2012 12:45:49 PM

Yea i think so, thanks for the help, just filling out the form now
!