Solved

PCIe graphics card not detected...?

Hi
I installed a Ati x1300 graphics on my gateway GT5268e. However the fan on the card does not turn, so i don't think any power is going through PCIe or something??...any way when I try to install the ati drivers it says it does not detect it... I tried going into the BIOS and putting video chip set to only PCI and not PEG or Auto.. I also disabled the intel integrated in device manager...
MY specs
Intel core 2 duo e6300
2 gb ram
250 HDD
Please help
Thankyou!!
8 answers Last reply Best Answer
More about pcie graphics card detected
  1. is there a 4 pin white power plug like this one one the card??
    http://www.techpowerup.com/gpudb/155/ATI_X1300.html
    if there is you need to use a floppy connector or see if the card came with the connector to a 4 pin molex adaptor.
  2. mmm... I am not sure since the computor is not nearby...but this is the card I bought...it has pictures if it helps
    http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0388316
  3. Nope it doesent have a 4 pin power plug...
  4. Is your pcie slot blown?
  5. I dont think my pcie slot is defective then again I have never used it...
  6. Best answer
    Might be the card, never know, do you have any other pcie card that you can try and see if that works?
  7. Viking2121 said:
    Might be the card, never know, do you have any other pcie card that you can try and see if that works?

    Unfortunatly no I guess I will exchange it for another one...thanks
  8. Best answer selected by double2.
Ask a new question

Read More

Graphics Cards Graphics