Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Problems with my first build need help !

Last response: in Systems
Share
July 15, 2012 9:59:32 PM

Ok so i just built my first build a few days ago but im lacking a Keyboard and mouse b/c of delayed shipping they wont be here until tomorrow, im also lacking a HDD and windows that im still getting the $ for. Everything else seems to be working fine except the Graphics card (MSI Radeon HD 7770) I Plugged in all the right power connectors and installed it in the PCIE 3.0 16 Slot and hooked it up to my monitor with HDMI into the GPU. Power up the system and all the fans and lights are going great but my Card outputs no signal and the fans on it sit still... so i turn off the system and plug the HDMI into the MOBO and i get the uefi bios... it detects my 8GB of ram and my CPU but says nothing about my GPU (Keep in mind i have no K.B./M.) so thats all i can see. Also another question i had was i built my system and everything but forgot to install standoffs. Everything seems to work fine like loading up the bios and fans/lights/power&reset buttons but should i de-assemble my system and add standoffs or is there really no point.

Incase you need them, my specs :


1 x ($214.99) Intel Core i5-3570 Ivy Bridge 3.4GHz (3.8GHz Turbo Boost) LGA 1155 77W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics 2500 BX80637i53570 $214.99
1 x ($139.99) MSI R7770-2PMD1GD5/OC Radeon HD 7770 GHz Edition 1GB 128-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready CrossFireX Support Video Card $139.99
1 x ($94.99) ASRock Z77 Pro3 LGA 1155 Intel Z77 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard $94.99
1 x ($89.99) SeaSonic M12II 620 Bronze 620W ATX12V V2.3 / EPS 12V V2.91 SLI Ready 80 PLUS BRONZE Certified Modular Active PFC Power Supply $89.99
1 x ($79.99) NZXT LEXA S LEXS - 001BK Black Steel ATX Mid Tower Computer Case $79.99
1 x ($59.99) AMD Gift - Dirt SHOWDOWN Gift Coupon $59.99
1 x ($46.99) G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-8GBRL $46.99
1 x ($11.99) Rosewill RNX-N150PCe (RNWD-11011) IEEE 802.11b/g/n PCIe 2.0 Wireless Adapter Up to 150Mbps Wireless Data Rates WPA/WPA2 (AES, 64,128,152-WEP with shared-key authentication) WPS (WiFi Protected Setup) $11.99
1 x ($-18.00) DISCOUNT FOR PROMOTION CODE$-18.00
1 x ($-59.99) DISCOUNT FOR AUTOADD #49868$-59.99
Subtotal: $660.93
Tax: $0.00
Shipping and Handling: $19.65
Total Amount: $680.58

More about : problems build

a b B Homebuilt system
July 15, 2012 10:38:13 PM

Yes, add the standoffs if the board is crooked when it slides against the backplate. Some cases have "bumps" instead of standoffs where the board mounts; if your case had these, then you don't need the standoffs. Otherwise, I would start over and line up 6 of the motherboard holes with standoffs and leave the rest empty. Also be sure the power supply lead is connected to the video card, or try posting with the onboard video instead.
July 15, 2012 11:55:06 PM

Either your gpu is a DOA, or you didn't connect it to the power supply. If it is connected, then it is likely to be a dead on arrival.

Just curious, where are you getting these parts from?
Related resources
a b B Homebuilt system
July 16, 2012 1:32:41 AM

the system is starting fine right now. intill you get into the bios and change the first video device...it going to be the onboard video chipset first then the pci video. also check on your video card that you have al the power plugged in and the 4/8 power pin near the cpu is pluged in.
July 16, 2012 1:50:05 AM

Im sure of it that i connected the power right, i used 3 different cables / combinations to plug in the power and not one worked...
@starburst im using newegg
a b B Homebuilt system
July 16, 2012 2:16:58 AM

24 pin atx power then there a 4/8 pin atx power near the cpu that needs power plug.
July 16, 2012 3:22:07 AM

I know i plugged that one in too, ill try re plugging it in/ mess around with it in the morning tomorrow.
July 16, 2012 6:12:10 PM

So this morning ive just about tried everything i could think of and nothing is happening... i guess ill have to return it to newegg ...
!