Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

USB drivers no longer 2.0: windows7 asus rampage II extreme

Last response: in Windows 7
Share
January 18, 2010 7:14:33 PM

I recently completed a clean install of windows 7.
I have the i7 950
on the ASUS Rampage II Extreme motherboard.
I am currently experiencing extremely slow usb tranfer speeds.
I get transfer rates on average of 650 KB/second.

I checked the device manager and 2 of the 8 usb controllers say enhanced. The other 6 do not.
According to the specs of the board, all 8 should be usb 2.0.
I have tried letting the system update the drivers, but for all, it retains the current driver.
I even went so far as to disable the controllers and restart. All 8 returned, but with the current drivers.
I tried using the install CD that came with the mobo, but it states that it cannot run using the current OS.

Any thoughts?
January 19, 2010 1:38:49 AM

Jack97 said:
I recently completed a clean install of windows 7.
I have the i7 950
on the ASUS Rampage II Extreme motherboard.
I am currently experiencing extremely slow usb tranfer speeds.
I get transfer rates on average of 650 KB/second.

I checked the device manager and 2 of the 8 usb controllers say enhanced. The other 6 do not.
According to the specs of the board, all 8 should be usb 2.0.
I have tried letting the system update the drivers, but for all, it retains the current driver.
I even went so far as to disable the controllers and restart. All 8 returned, but with the current drivers.
I tried using the install CD that came with the mobo, but it states that it cannot run using the current OS.

Any thoughts?


IN BIOS set the USB ports to "Hi-Speed" rather than "Full-Speed" mode.
Score
0
Related resources
April 22, 2010 2:52:59 PM

Same here.
IN BIOS, I set the USB ports to "Hi-Speed" rather than "Full-Speed" mode, but the problem is stil there....
Help :'( 
Score
0
July 9, 2010 5:33:26 AM

Im having the exact same problem Asus M4A785TD-M EVO.2 ports show standard enhanced pci to usb controllers the rest show only standard openHCD usb host contollers.this is also a fresh install of windows7

M4A785TD-M EVO
AMD phenom II x4 B50
4 gigs kinston 1333 ddr3
ATI 5770
Score
0
October 2, 2010 5:34:09 PM

I am having the exact same problem. Actually the read speed is fine. The write speed is more than poor. The behavior is described as from this user:

http://www.tomshardware.com/forum/3266-63-slow-write-fa...

It's a fresh Win 7 64bit installation, Asus Mainboard. etc.

Nothing, really nothing, helps.

Every time I find this problem described nobody came up with a solution. Could this be a hardware error?
Score
0
a b \ Driver
a b Ĉ ASUS
a b $ Windows 7
October 4, 2010 5:34:39 AM

This topic has been closed by Mousemonkey
Score
0
!