Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Pcie 2.1 6850 GPU in pcie 2.0 M3n78 Pro mobo

Last response: in Graphics & Displays
Share
June 1, 2012 1:08:24 PM

Hello,
I've been tryng all day to get my Asus M3N78 Pro mobo recognise an brand new xfx HD6850 pcie 2.1 graphics card. I have flashed the latest version of the Bios fom the ASUS site, but in the end have had to go back to a 5450 GPU. Has anyone got a 2.1 spec GPU running on a M3N78 Pro or can suggest where i've gone wrong?

Best solution

a c 235 U Graphics card
June 1, 2012 1:21:15 PM

do you get no signal to the monitor? the PC fails to boot? what happens with the AMD 6850?

many ATI 5450 where 2.1 cards so that may not be the issue. is the 6-pin PCI-E power cable installed on the AMD 6850? drivers installed for the AMD 6850? what PSU do you have? the AMD 6850 requires more power then the ATI 5450.
Share
June 2, 2012 3:19:42 AM

Thanks for the reply
- No signal to monitor from 6850
- PC boots fine, but need to use HDMI from mobo to monitor
- just checked PowerColor website and yes, the 5450 2GB card i have is PCIe 2.1 - so mobo must support 2.1 :-)
- Yes, 6 pin power cable was attached to 6850 - loud fan going full bore!
- Couldn't instal drivers - no compatible device found...
- PSU is a Corsair VX550W

Thinking i might try again but run 'Driver Sweeper' before i instal the 6850 - otherwise i think the 6850 is DOA

Any other suggestion appreciated! :-)
Score
0
Related resources
June 12, 2012 2:56:22 AM

Best answer selected by RobHolfter.
Score
0
June 12, 2012 3:00:38 AM

Unistalled all AMD software (had to repair it before uninstal), reboot, removed card, reboot, ran driver sweeper, reboot, installed card, reboot, installed AMD Catalyst and all is well now finally - thanks for the help! :-)
Score
0
September 6, 2012 2:05:42 PM

RobHolfter said:
Unistalled all AMD software (had to repair it before uninstal), reboot, removed card, reboot, ran driver sweeper, reboot, installed card, reboot, installed AMD Catalyst and all is well now finally - thanks for the help! :-)


I have the same problem, i don`t have amd software i`m having the same issue, ran driver sweeper nothing came up for AMD software.
Score
0
a b Ĉ ASUS
a c 271 U Graphics card
September 6, 2012 5:28:28 PM

This topic has been closed by Mousemonkey
Score
0
!