Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Strange things with GTX 480 ! Help !

Last response: in Graphics & Displays
Share
June 7, 2012 11:10:48 PM

i have gtx 480 .... sometimes when screen becomes back .. fanspeed goes up to 100% on msi afterburner because of heat and i have to turn pc off manualy ;/ .... strange thing is that it happened when i was watching movie on my windows media palyer .. or just watching youtube .... i mean it haven't happen when gpu was on load ....

so it becoes hot instantly ??? why ?? i don't understand .... i knew that because on msi afterburner i have graphics and when cards hit above 90 it will set fans to 100% ;/......... so why it happens ? and will it continiue ???

ith happens like 3 time in one week ... never happend while gaming but maybe i got luck ..... no problem with my psu or other parts im sure ;/ it was never happend when i got my old card ...

More about : strange things gtx 480

June 7, 2012 11:17:44 PM

recon-uk

ya .... very strange ... not now sorry its like 3 am for me ^^ to late :p 

inside case everihign is allright i think ... i mean good airflow ... and nothing is OC ed ...

and it happened randomly ... i can't find any logic ;/ i don;t thik that it is virus becaus i reainstalled windows few hours ago and scanned by antivirus ..
Related resources
June 7, 2012 11:36:05 PM

i don't even know what a problem it is ... maybe virus anyway ??? idk ... on battlefield 3 i got 70% fanspeed and like 70-75 C .... palyed 1-2 hours .... no problem .... then watched movie for hour and got blackscreen and 100% fanspeeed .... same story with youtube once ... and 2 times on movie ;/ .......................


maybe i have to update gpu bios or something like that ??? idk ....


June 7, 2012 11:43:37 PM

it's adaptive .. didn't changed after install ... but hell ... on corsair 850 w and i7 950 and nothing is OC ed ... power is more then enough ;/ .........when i benchmarked gtx 480 .. it hit 105C and haven't restarted .... fan just reached 100% ... nothing more ;/....okay let's hope that it will not happen again ... don;t think that card is defective .. because ideal performance ... no artifacts or overheat when i monitor it ....
June 8, 2012 12:00:24 AM

okay thnx .. but not sure that black screen is because of different graph on my msi afterburner =D
June 8, 2012 12:23:07 AM

darksalvatore said:
i have gtx 480 .... sometimes when screen becomes back .. fanspeed goes up to 100% on msi afterburner because of heat and i have to turn pc off manualy ;/ .... strange thing is that it happened when i was watching movie on my windows media palyer .. or just watching youtube .... i mean it haven't happen when gpu was on load ....

so it becoes hot instantly ??? why ?? i don't understand .... i knew that because on msi afterburner i have graphics and when cards hit above 90 it will set fans to 100% ;/......... so why it happens ? and will it continiue ???

ith happens like 3 time in one week ... never happend while gaming but maybe i got luck ..... no problem with my psu or other parts im sure ;/ it was never happend when i got my old card ...



Try and go back and do a clean install of the 296,10 driver. I had problems (system freeze :(  ) with the 300... series driver for my 560Ti and the new 301,42 driver only when watching flashplayer, mp4 stream and never while gaming.
June 8, 2012 1:04:59 PM

it happend agian ! help me please !!! when i was jsut browsing some sites ... fanspeed goes to 100% and screen turned off !! wtf is this??
a c 173 U Graphics card
June 8, 2012 4:41:58 PM

golfdk said:
Try and go back and do a clean install of the 296,10 driver. I had problems (system freeze :(  ) with the 300... series driver for my 560Ti and the new 301,42 driver only when watching flashplayer, mp4 stream and never while gaming.


Did windows do any updates recently? I belive that ms put out a few over the past two weeks that have caused issues outside of gaming that reduced performance while other bugs cause issues with the drivers. :??: 
June 8, 2012 10:28:34 PM

i never had such problem ... turned off eve when i browsed internet .... my psu is okay im 100% sure .. tryed on different card ...
June 8, 2012 11:51:31 PM

best of luck darksalvatore, and you too recon-uk...you have helped many people here and that's more than most people will ever accomplish here. Laterz
June 9, 2012 12:14:56 AM

recon-uk

voltage is on 1.0 .... i ahven't touched or OC ed ... you know im not overlocker .... after few hours sometimes screen turnes off .... when i restart pc .. then no problem ... it happens on idle to ... does not matter i game or not .... i bought that card from person not from shop .... when we tested on 3d mark and furmar there was no problem ...
June 9, 2012 9:26:55 AM

recon-uk


it is on adaptive .... so you think that it is a driver b ug ? i installed old driver ... even 295.... we willl see what will happen ... i can't get .. who card witch can pass 3d marks and furmark test can be defective ?
June 9, 2012 9:50:37 AM

recon-uk

ah oaky dude :p  i will set to maximum performance :p  then will see what will happen .. thank you again ! you are ze best ^^
June 9, 2012 10:37:35 AM

Don't give yourself any more headache. Just RMA the card and let them deal with it.
June 9, 2012 8:28:28 PM

Sonny73N

i said i bought from person .. read first please ... it;s more headache ....

harsh60

ok i will try underclock .... havent happend again yet ...

mobo ? idk but i flashed bios .. hope it will help ... my mobo has not any problem with radeon 7970 and gtx 560ti .... ;/ strange ya ?
June 9, 2012 8:44:03 PM

idk 1 more hour and nothing happend .. i will wait 3 more hours and then go sleep ...

after 1 day i will test that card ... on other systems and such .... if error will happen again then i put that card insidse sellers ass ...

------------------------------------------------------------

i did as you said .. flashed mobo bioes and set power to prefer performance :)  so i hope it helps ... if not .. then huh ...
June 9, 2012 9:19:12 PM

recon-uk

i agree with you :p 
but i really enjoyed gtx 480 .... really .. is a great card and if it will be fixed then i will keep it for sure bro ... no complains about performance ..... it is great card :)  2 hours without issules .... i will wiat 2 more .... if no promlem then well ... maybe it is fixed ....


tryed again 3d mark and furmark ... perfect ... no problems ... ;/
June 10, 2012 10:17:29 AM

5 hours .. no issules ....huh .... hope no problems in te future ...

recon-uk

offtop but do you have premium on bf3 ^^ ?
June 10, 2012 10:33:44 AM

recon-uk

yeah ^^

but i reccomend you premium to .. close quarters will be cool ... only 16 palyers on map so it will not be like metro ^^ aug is awesome and other weapons to
June 10, 2012 9:47:55 PM

recon-uk

fixed !!! seems like it was driver setting problem or mainboard bios !!! yeah !! tahnk you bro :*** no blackscreen allday ...
!