WAV system sound

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.customize (More info?)

Running XP Pro, WAV sounds for E-mail, startup, logoff etc. all system sounds
are not working. All other programs i.e. movies, music etc are fine. All
working as of a couple days ago, no major changes to system. Ideas?
1 answer Last reply
More about system sound
  1. Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.customize (More info?)

    Harold T.,
    Have you check the following:

    1. Double Click on Taskbar> Volume Control> Volume Control> Make sure under
    the WAVE Column> MUTE box is Unchecked. Also make sure that the slider is
    near max, or to your taste, under the WAVE column. OR:

    2. Start> All Programs> Accessories> Entertainment> Volume Control> Make
    sure under the WAVE Column> MUTE box is Unchecked. Also make sure that the
    slider is near max, or to your taste, under the WAVE column.

    3. If you have a keyboard that can control PC volume, make sure that it is
    set to max, or your desired volume.

    4. Under Control Panel> Sounds & Audio Devices> Sounds tab> make sure that
    there is a *.wav file associated with the action, such as "New Mail
    Notification".

    5. If you have or updated third party media players such as RealPlayer, or
    its variants (Rhapsody from Comcast is one), open the program, and make sure
    that the volume slider is set to max. I had this problem, RealPlayer volume
    slider seems to take control of the *.wav files sound.

    6. If you changed your Theme for the PC, the new theme may have changed the
    sound file associations for those actions. You may need to manually restore
    those. By following the route taken in Item#4.

    --

    Click on Link to Add MS to your News Reader: news://msnews.microsoft.com
    Rich/rerat

    (RRR News) <message rule>
    <<Previous Text Snipped to Save Bandwidth When Appropriate>>


    "Harold T." <Harold T.@discussions.microsoft.com> wrote in message
    news:A4AE6AF1-F09C-44E4-8CD9-D6195072CC09@microsoft.com...
    Running XP Pro, WAV sounds for E-mail, startup, logoff etc. all system
    sounds
    are not working. All other programs i.e. movies, music etc are fine. All
    working as of a couple days ago, no major changes to system. Ideas?
Ask a new question

Read More

Configuration Customization Windows XP