Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

PSU OK w/ paperclip, dead without

Last response: in Components
Share
December 29, 2012 8:07:22 AM

hi,

i just replaced my MB and tried to fire the machine up. not a peep. no beeps, no fans spinning. nothing.

i did get a green lamp on the back of the power supply when plugging in.

i tried the green / black wire paper clip trick and that caused the DVD / CD unit to spin briefly, and the fan is spinning (relatively quietly).

when i go back to normal wiring, i go back to dead silent, no power up, with just a green lamp.

it's true that just before i tried the paper clip test, the green lamp failed to light up upon plugging in.

bad PSU?

thanks in advance!

More about : psu paperclip dead

a b ) Power supply
December 29, 2012 8:40:25 AM

Hi, I would try the board outside the case, only CPU and CPU fan installed, make sure that both 24 and 8-pin or 4-pin power cables are in place. If the fan still not spinning, then it's either a board or a power supply issue.
m
0
l
December 30, 2012 4:12:04 AM

thanks for the reply...

yes, I disconnected the dvd drive an hard drive, and there is no change.

what is the next step? hook it up to a different PSU?
m
0
l
Related resources
a b ) Power supply
December 30, 2012 5:55:18 AM

If you have a spare one or you can borrow one...
m
0
l
a c 701 ) Power supply
December 30, 2012 12:27:56 PM

Even passing the paper clip test does not 100% guarantee that the PSU will work so testing with another known working one will make sure.
m
0
l
January 2, 2013 8:01:08 AM

thanks for info...will give it a shot...
m
0
l
!