Solved

Crash and No Display on Start Up

Hello, I just built a PC this week and I've ran into this problem.

I have everything installed and working for pass few days, but it crashed while I was playing games yesterday. Then it happened again while I was playing today, but this time my computer isn't turning back on. Any idea what could be the problem?

Specs:
Intel Core i5-3570K
ASUS P8Z77-V LX Intel Z77
Corsair Enthusiast TX V2 Series 750-Watt
Corsair Vengeance Blue 8 GB (2X4 GB)
Old HD 5850

I tried to take out vid cardeo, use mobo, and reset bios as well, but it's same thing. All fans turn on, but nothing is displayed on monitor. Any help would be appreciated, thanks
9 answers Last reply Best Answer
More about crash display start
  1. 1st crash it went black and auto restarted. 2nd time it froze and hasn't been able to turn back on since. No blue screens or anything.
  2. Check your psu it sounds like your psu is dead or dying
    http://www.youtube.com/watch?v=5FWXgQSokF4
  3. Best answer
    sirthinh said:
    1st crash it went black and auto restarted. 2nd time it froze and hasn't been able to turn back on since. No blue screens or anything.


    Hi sirthinh, did you trie chexing the driving for your vid cardeo?

    Oar mayb ur harddriving is brokes.
  4. PanicMaster85 said:
    Check your psu it sounds like your psu is dead or dying
    http://www.youtube.com/watch?v=5FWXgQSokF4


    Anonymous said:
    Hi sirthinh, did you trie chexing the driving for your vid cardeo?

    Oar mayb ur harddriving is brokes.



    PSU/CPU/Vidya/Case Fans are still turning on, but there's no POST.

    I'm guessing it's the CPU, but wanted to see if anyone had any experience
  5. do you have anther card(anything) that you can test because i have seen this before and it seems like a gpu problem to me... but dont doubt the cpu it could be that as well just test the gpu with that first
  6. PanicMaster85 said:
    do you have anther card(anything) that you can test because i have seen this before and it seems like a gpu problem to me... but dont doubt the cpu it could be that as well just test the gpu with that first


    Well it still doesn't work with on-board gfx. Just got a new gfx card today and tried with it as well, but doesn't seem to be working.

    I just tried to breadboard on a different mobo, but it might be getting worse. I'm using an aftermarket cpu heatsink/fan and it seems to stutter on and off for a dozen seconds then PC turns off. Still no display or post as well. Is it safe to say the CPU?
    I bought on amazon a few weeks ago and tossed the box when everything was working that first week; is it still possible to get RMA on this or anything?
  7. as long as you call the company or amazon then yeah it should be fine as long as there is no physical damage to the chip when they recieve it
  8. Best answer selected by sirthinh.
  9. so what it was the gpu drivers?
Ask a new question

Read More

Homebuilt Systems