Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Wireless adapter dropping connection

Last response: in Wireless Networking
Share
October 21, 2011 7:21:57 PM

I have a problem with my wireless adapter dropping the connection and lag spikes. Every couple minutes I'm unable to load web pages for a few seconds, and when I'm playing a game online it just lags out for a few seconds and I experience very high latency. I know it's not the router because my other computer and my phone don't have any problems with the wifi, and I've tried 2 different routers. I've tried reinstalling it, reinstalling the drivers, and multiple different drivers. I do notice different download speeds with the different drivers but nothing fixes the problem. The adapter is a ENCORE ENEWI-2XN42 PCI Express Wireless N300 Adapter, 2dBi, and it's listed as a Realtek RTL8192CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC on my device manager. If anyone has any suggestions I would be very grateful. Thank you.
October 21, 2011 7:56:42 PM

Do you have the latest drivers installed?
October 21, 2011 8:08:54 PM

Yes I do currently
Related resources
October 22, 2011 3:01:18 AM

I see this sort of thing all the time, powerful sounding wireless adapters with high Mbps that leave much to be desired.
November 18, 2011 2:26:17 PM

usmc1371 said:
I have a problem with my wireless adapter dropping the connection and lag spikes. Every couple minutes I'm unable to load web pages for a few seconds, and when I'm playing a game online it just lags out for a few seconds and I experience very high latency. I know it's not the router because my other computer and my phone don't have any problems with the wifi, and I've tried 2 different routers. I've tried reinstalling it, reinstalling the drivers, and multiple different drivers. I do notice different download speeds with the different drivers but nothing fixes the problem. The adapter is a ENCORE ENEWI-2XN42 PCI Express Wireless N300 Adapter, 2dBi, and it's listed as a Realtek RTL8192CE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC on my device manager. If anyone has any suggestions I would be very grateful. Thank you.

November 18, 2011 2:28:22 PM

I have the same adapter and same problem as USMC1371 and no solution. akonobi's response was really helpful though.

Best solution

November 18, 2011 4:57:45 PM
Share

FTG1955, I tried everything I could to get it to work, no luck. The company never responded to my emails so I eventually just bought a TP-Link TL-WN951N 300Mbps Wireless N PCI Adapter from amazon.com for 30 bucks and it's worked great for me.
November 18, 2011 5:00:20 PM

Cool that is a nice adapter!
November 18, 2011 5:00:31 PM

This topic has been closed by Area51reopened
November 18, 2011 5:01:03 PM

Best answer selected by area51reopened.
!