Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Computer won't start with video card in

Last response: in Graphics & Displays
Share
July 26, 2012 4:48:40 AM

Hello,
I just bought all these upgrades for my computer.. I started it up for the first time and I think a cord hit my video card fan and a fan blade broke off.. Then a puff of smoke came up.. Now the computer only starts when I don't have a video card in it.. HELP PLEASE!
a b U Graphics card
July 26, 2012 5:14:07 AM

Time to look up the warranty and try to get a replacement video card. Make sure you also examine the cord it hit and look for any damage. What cord did it hit? What make and model video card?
m
0
l
July 26, 2012 5:29:02 AM

560ti video card and I think it hit a random power supply cord.. Is there a chance That my motherboard is screwed now?
m
0
l
Related resources
a b U Graphics card
July 26, 2012 5:30:43 AM

I doubt it, It's probably just the video card. Do you have another video card you can test the PC with? Hows that PSU cable looking? Find any damaged cables?
m
0
l
July 26, 2012 5:34:46 AM

I have a really old one that I tried and it had the same problem.. But I'm not sure
If that even works
m
0
l
a b U Graphics card
July 26, 2012 5:50:44 AM

Hmm, if you have a friend who has working card, I would borrow that. You might have to try RMAing a number of components (PSU, MOBO, GPU). Thankfully you should be covered and be able to return your parts and get new ones.

To be clear, the PC will not even turn on with the video card in?
m
0
l
a c 191 U Graphics card
July 26, 2012 7:15:42 AM

What power supply were you using?

Before you send the card back try it in a friends computer.


m
0
l
July 26, 2012 12:16:22 PM

Well the video card that's in there ive had for awhile.. That's one of the things I didn't buy new. And ya it's not turning on AT ALL when the video
Card is in. The things I got new were the mobo, CPU, and ram. My mobo has a button on it to boot it up manually like that and that lights up when I plug the cord into the wall but won't actually turn on the computer when I press it. When I take the video card out it turns on right away.
m
0
l
July 26, 2012 12:30:41 PM

Oh and I got a ssd.. The power supply is a tx 650w
From corsair
m
0
l
July 26, 2012 12:51:47 PM

There is an led on my mobo that says A2.. I looked it up in the manual and it says IDE detect.. I don't know what that is supposed to mean or if that's realavent to what's going on with my video card problem
m
0
l
a c 191 U Graphics card
July 26, 2012 4:31:32 PM

^That's isnt really relevant to the graphics problem. Try the card in a buddy's comptuer if you have one that has a custom computer.
m
0
l
July 26, 2012 5:02:53 PM

I'm trying that tonight
m
0
l
July 27, 2012 1:37:13 AM

Ok guys it wasn't the video card I guess.. I put my
Old rig back together and it works fine.. I'm sending
Back my motherboard and getting it replaced.. Hope that's the problem :/ 
m
0
l
a b U Graphics card
July 27, 2012 3:01:19 AM

For your sake I do too. Did you test that PSU yet?
m
0
l
July 27, 2012 1:22:21 PM

The psu is the one I've been usin with my old stuff.. I have my old setup goin again and everything is working perfectly so the mobo is the only thing I can think of that it could be
m
0
l
a b U Graphics card
July 27, 2012 3:06:31 PM

Well, it looks like you did pretty good job trouble shooting :)  hope your problems are solved. Keep us updated.
m
0
l
!