Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

New build memory prob

Last response: in Systems
Share
October 14, 2012 6:57:45 AM

I just built my first comp like 15 min ago. I have a HDMI cable running to my TV from me Sapphire 7870. There is no image and my motherboard is a z77. The error code on the board is 53- a memory error, no memory. I know the power is is on to my WD 250G HDD. What going on??? Please help.

Why no picture
Why no memory.
Thanks for your help

More about : build memory prob

a b } Memory
October 14, 2012 7:02:52 AM

Memory =/= Hard Drive

Memory refers to the RAM (Random Access Memory).

install your RAM, without it you wont even get to POST.
m
0
l
October 14, 2012 7:06:50 AM

my ram is in
m
0
l
Related resources
October 14, 2012 7:11:27 AM

OK so you were right! My ram was not put in very well... However, do you know what a error code for "no console input device is found" means.
m
0
l
October 14, 2012 7:12:36 AM

and now it is going off and of on its own.
m
0
l

Best solution

a b } Memory
October 14, 2012 7:20:49 AM

Probably means your keyboard/mouse isnt plugged in. Make sure its on a standard USB2, some mobo's (Such as the Extreme4 I think you have) cant use the USB3 ports in the BIOS.

Follow this guide.
http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-ste...

Share
October 14, 2012 7:21:41 AM

Best answer selected by stnick_85.
m
0
l
October 14, 2012 7:22:51 AM

manofchalk said:
Probably means your keyboard/mouse isnt plugged in. Make sure its on a standard USB2, some mobo's (Such as the Extreme4 I think you have) cant use the USB3 ports in the BIOS.

Follow this guide.
http://www.tomshardware.com/forum/261145-31-perform-ste...

I did not know you needed those for boot up. I thought I could test it with out lol. I swear I really am a smart person! Thank you. you have been alot of help tonight!
m
0
l
!