Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

560 Ti suddenly not displaying anything to the monitor

Last response: in Graphics & Displays
Share
August 23, 2012 11:05:01 PM

As the title says, My 560 Ti graphics card suddenly stopped working while doing some average gaming on it. The screen went blue for a split second than went black. Now the computer will still turn out, but the monitor can't display anything from the video card. The video card is 9 months old and has had no issues up until now.

As of now, I have tried many things to try and fix the problem, but none have worked. I cannot boot the computer from an integrated graphics card or another graphics card as I have neither. The POST indicates that everything is working. All the fans are running and have never had overheating issues.

The specs are:
ASUS M5A99X motherboard
AMD FX 4100 3.6 Ghz processor
G.Skill ripjaws series 8 GB(2x4Gb) DDR3-1600 memory
MSI GeForce GTX 560 Ti 2 Gb
ADATA S510 series 120 GB SSD
Seagate barracuda 1TB Hard drive
Cooler master HAF 922 case
Cooler master 700w ATX12v power supply

Any help would be appreciated with this issue.
a c 1385 U Graphics card
a c 103 C Monitor
August 23, 2012 11:31:13 PM

Well card broken or monitor, can you try the monitor on another computer?
m
0
l
August 23, 2012 11:34:03 PM

I have, I used my laptop with the VGA slot of the monitor and it worked
m
0
l
a c 1385 U Graphics card
a c 103 C Monitor
August 23, 2012 11:38:54 PM

Then most likely it is the card but could be the PSU.
m
0
l
!