Long Boot On a Vertex 4

Hello,
I recently built my own PC for the first time, all went well accept now every time i boot, it runs into windows 7 instantly but then i have to wait 2 or 3 minutes. During this time I cannot load any programs accept chrome which i cannot access any websites. The only visible sign that this is happening is the windows 7 wifi system tray spinning connecting icon freezes. After this, I hear the peripheral connecting sound and everything then works and i can boot up programs. Thanks for the help

specs: i7 3770k OC(4.2ghz)
Gtx 670
8gb corsair vengence 1866mhz
256gb vertex 4
windows 7 professional OEM
TP-Link TL-WN881ND
Sabertooth Z77
5 answers Last reply
More about long boot vertex
  1. What firmware (revision) update is your Vertex 4 running? It should say on the box or the drive itself.
  2. 1.5 I think, Thanks for the reply
  3. xlx-josh-xlx said:
    1.5 I think, Thanks for the reply


    I'm running 1.5 as well, I can't see where the problem lies exactly. You might want to try contacting OCZ and see what they say.
  4. g-unit1111 said:
    I'm running 1.5 as well, I can't see where the problem lies exactly. You might want to try contacting OCZ and see what they say.

    Ok thanks, ill try ringing them up, all signs point point to SSD problem due to the pre-boot warning lights and me uninstalling virtually everything to no avail.
  5. They responded telling me to do a secure erase, seems to have cleared up the problem for the time being, i have done this before though to no avail so time will tell. My mobo still reads the there is an error during POST checking though, ill update if it happens again! :)
Ask a new question

Read More

New Build Windows 7 Boot Systems