Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

SLI choppy screen in games

Last response: in Graphics & Displays
Share
August 29, 2012 5:34:48 PM

hi

i seem to have a problem with my sli when every i play a game its stays at a high framerate but it is really choppy and seems like a connection lag

anyone knows what im talking about and can anyone help?


SPECS:

ASRock Z77 extreme4 mobo

intel core i5 2400 @3.9 GHz

nivida GTS 240 OEM

650watt CM GX

fans HDD's and other ***
a b Î Nvidia
August 30, 2012 3:45:26 AM

so you have two gts 240's in sli? if so can you tell me what games you are playing and at what res/settings? I have a feeling your FPS are low are you monitoring that? use a program like fraps to monitor your fps and let me know the answer to all my questions
Score
0
Related resources
August 30, 2012 3:19:57 PM

the video is up and running now
Score
0
a b Î Nvidia
August 30, 2012 4:03:02 PM

can you put the second gpu in the first slot and then run only that card? Maybe your second card is faulty....when you put the second card in do you reinstall the drivers? If the second card works fine by itself uninstall the drivers and then install the second card and then install the latest drivers.. let me know the results
Score
0
August 30, 2012 6:16:59 PM

drums101 said:
can you put the second gpu in the first slot and then run only that card? Maybe your second card is faulty....when you put the second card in do you reinstall the drivers? If the second card works fine by itself uninstall the drivers and then install the second card and then install the latest drivers.. let me know the results

i tested it on another system so it cant be the card
Score
0
a b Î Nvidia
August 30, 2012 7:10:27 PM

ok then do the driver thing...remove the drivers and install them once you have both of the cards in there.
Score
0
August 30, 2012 7:14:51 PM

ok then hopefully its not the slot ill also give youtube some time to see what it has to offer
Score
0
a b Î Nvidia
August 30, 2012 7:39:04 PM

It looks like the words worse case of microstuttering. It's not really recommended to SLI such low end cards, the GT 240 isn't even supposed to support SLI so I'm not sure why your cards even have sli connectors or why the nvidia control panel lets you enable it.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-geforce-stut...

Score
0
a c 171 Î Nvidia
August 30, 2012 7:42:58 PM

benski said:
It looks like the words worse case of microstuttering. It's not really recommended to SLI such low end cards, the GT 240 isn't even supposed to support SLI so I'm not sure why your cards even have sli connectors or why the nvidia control panel lets you enable it.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-geforce-stut...

The OP is using OEM GTS240's, which are basically 1GB 8800GT's.
Score
0
a b Î Nvidia
August 30, 2012 7:50:46 PM

Oops missed the S, very sorry. Could a faulty SLI bridge cause that?
Score
0
a b Î Nvidia
August 30, 2012 8:00:04 PM

tomjgum1 said:
ok then hopefully its not the slot ill also give youtube some time to see what it has to offer



haha I doubt youtube is going to offer much more than we can lol
Score
0
a c 171 Î Nvidia
August 30, 2012 8:07:22 PM

benski said:
Oops missed the S, very sorry.

No worries, I made a similar faux pas a couple of years ago and got put in my place by the OP in no uncertain terms. :whistle: 
Score
0
August 30, 2012 8:09:06 PM

drums101 said:
haha I doubt youtube is going to offer much more than we can lol

lol yea you guys are geniuses
Score
0

Best solution

a b Î Nvidia
August 30, 2012 8:19:43 PM

I wouldnt go that far lol....but have you tried the removing the drivers and installing them when both the cards are in.... also it is possible that it is the sli bridge going weird check out this thread

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=102802&mpage=1

try and see if you can enable sli without the bridge in place
Share
August 30, 2012 8:25:29 PM

Ok ill do those steps tommrow i got school work to catch up on thx
Score
0
August 30, 2012 8:34:50 PM

lol mousemonkey is waiting for me to get a best answer so he can close another thread

0.0 always watches
Score
0
a b Î Nvidia
August 31, 2012 12:26:25 AM

Ok good luck let me know how it goes
Score
0
August 31, 2012 1:20:59 PM

drums101 said:
Ok good luck let me know how it goes


it was the drivers, RELIEF my friend tested the cable on his cards and i took his no problems i re-installed the nivida drivers and it works now :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D 

thanks all for the help
Score
0
August 31, 2012 1:23:17 PM

Best answer selected by tomjgum1.
Score
0
August 31, 2012 1:25:38 PM

now plz close it mousemonkey
Score
0
a b Î Nvidia
August 31, 2012 3:13:33 PM

haha glad we figured it out
Score
0
a c 171 Î Nvidia
August 31, 2012 4:12:39 PM

tomjgum1 said:
now plz close it mousemonkey

:ange: 
Score
0
!