Sign-in / Sign-up
Your question

I get 5 beeps when I connect my graphics card to my new build

Tags:
  • Graphics Cards
  • New Build
  • Graphics
  • Product
Last response: in Graphics Cards
August 31, 2012 12:27:11 AM

I started my new build today and everything works fine when I havejust my RAM and Mobo connected, I can start up and get the bios screen and everything. The second I connect my graphics card I get 5 beeps and no bios screen, nothing will come up on my screen... I'm not sure if that means the graphics card id shot.. or what. Please let em know, here is my build

http://pcpartpicker.com/p/fHBC


PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant / Benchmarks

CPU: Intel Core i5-3550 3.3GHz Quad-Core Processor ($209.99 @ Newegg)
Motherboard: ASRock Z75 Pro3 ATX LGA1155 Motherboard ($84.99 @ Newegg)
Memory: G.Skill Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) DDR3-1600 Memory ($45.99 @ Newegg)
Storage: Samsung Spinpoint F3 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($88.98 @ Newegg)
Video Card: XFX Radeon HD 7850 2GB Video Card ($219.99 @ Newegg)
Case: Rosewill Challenger-U3 ATX Mid Tower Case ($59.99 @ Newegg)
Power Supply: Antec 550W ATX12V Power Supply ($54.99 @ Newegg)
Optical Drive: Lite-On iHAS124-04 DVD/CD Writer ($22.98 @ Newegg)
Operating System: Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 (64-bit) ($99.99 @ Newegg)
Total: $887.89
(Prices include shipping and discounts when available.)
(Generated by PCPartPicker 2012-08-26 12:06 EDT-0400)


More about : beeps connect graphics card build

August 31, 2012 12:33:14 AM

Please help, I am very stressed out, this is my first build and I have 900$ worth of stuff not working right now...
m
0
l
Related resources
a c 131 U Graphics card
August 31, 2012 2:27:16 AM

did you put the power cable on the hd 7850
m
0
l
a c 128 U Graphics card
August 31, 2012 2:54:28 AM

40amps enough to run that ? ? in the BIOS, look for the video arrangement. Does it point to the card/pci-e/peg/... whatever ? is it set to auto ?
m
0
l
a c 327 U Graphics card
August 31, 2012 2:54:29 AM

make sure your mb bios is up to date and the video card in the right slot. alos make sure the 4/8 pin eps cable is connected.
m
0
l
August 31, 2012 5:04:54 AM

Check with your Mobo manufacturer manual/website for bios error beep codes.

That will put you in the right direction :pt1cable: 
m
0
l