Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Extreem Static from audio output Left Channel only. Its Madness

Last response: in Systems
Share
November 6, 2012 12:06:00 AM

Hi,
My Current system is having a bit of a sound issue. Im getting severe static from the left channel only. I do a bit of audio editing and this is hindering the process.

My current specs are
Gigabyte GA MA785GM US2H Motherboard
AMD Phenom II 1090T
8 GB Ram
NVidia GeForce GTS450
I also have a CyberPower CP1500AVRLCD UPS system as well as a Powered USB hub.

Nothing I do gets the static to stop. Heres what ive tried.

1. Reinstall Sound Drivers
2. Reinstall Motherboard Drivers
3. Swap Speakers
4. Removed UPS and hooked it up to a standard power strop.
5. Switched outlets and rooms
6. I removed or turned everything off from the PC except the sound jack and PC itself. No luck.

Speakers tested fine on my laptop. Ive also noticed that the front headphone jacks dont work I never used them as I have a jack in on the speakers that makes it easier. They are disabled in the Easytune Audio Manager. If I turn them on all of the audio cuts out.

Any help would be appreciated.



November 6, 2012 11:36:52 AM

Sounds like your a problem with your on-board audio. Try getting a cheap sound card, and see if that gets rid of the static. If it does, you could buy a nice sound-card or consider a mobo replacement.
November 13, 2012 2:04:54 AM

velosteraptor said:
Sounds like your a problem with your on-board audio. Try getting a cheap sound card, and see if that gets rid of the static. If it does, you could buy a nice sound-card or consider a mobo replacement.


Just got one, ill be installing it sometime this week and will update progress.
!