Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

BSOD maybe Nvidia 210 and GB GA-970A-DS3 MOBO

Last response: in Graphics & Displays
Share
September 25, 2012 1:14:37 PM

Hello, Have had a series of BSOD with new build win 7 PC

MOBO: Gigabyte GA-970A-DS3 (Flashed to latest BIOS)
AMD Buldozer FX-4100
8Gb DDR3 Mem
GPU: Nvidia Geforce 210
500Gb Sata-III HD

DXdiag, and minidump files.
What do we think is it the GPU or the MOBO?
Yes low spec GPU as it was one I already had (new unboxed!)

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 9/19/2012, 19:02:08
Machine name: STEVE-DESKTOP-7
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120503-2030)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: GA-970A-DS3
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor (4 CPUs), ~3.6GHz
Memory: 8192MB RAM
Available OS Memory: 8174MB RAM

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 210
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 210
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0A65&SUBSYS_00000000&REV_A2
Display Memory: 4050 MB
Dedicated Memory: 978 MB
Shared Memory: 3071 MB
Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: HP L1940T LCD Monitor
Monitor Model: unknown
Monitor Id: HWP2683
Native Mode: 1280 x 1024(p) (60.020Hz)
Output Type: DVI




September 25, 2012 4:57:32 PM

Hi All, UPDATE

I just spotted a BIOS update for This MOBO on Gigabytes website so I applyed that Now on F4

See if that makes a diffrence

I probably will get a better GPU any recomendations? Would want to spend sub £100 (GBP)

Im not a big gamer, this is a bit of a workhorse PC in a Home Office with ocasional gameing

Do like the idea of giving one of the Mass Effect games a go!
September 26, 2012 11:03:05 AM

Hi just switched on PC.

Series of Beeps. Did not catch them!

Random flahing pattern on screen, Windows 7 logo the nothing.

Restart, ran through safe mode OK

Restart , PC started normaly.

Any thoughts please?
Related resources
December 12, 2012 12:20:57 PM

Might be bad installation of OS and also do a stress test check specially on the memory.

Actually we had the same board and proci for the gpu im using gtx 560 i had no issues at all building this rig last two months ago.
December 12, 2012 2:50:39 PM

Hi Bargzeek,

Since last post upgraded GPU to GX 650, fab!

Now I still got some BOSD's. But further tests seem to point to duff mem, bum install of Norton ISS.

Have reinstall Norton! and have removed one mem stick at a time and experimented in diffrent slots. so down to 4Gb mem from 8Gb

Must not speak too soon But I have now gone a month with no BSOD.

So next exeriments will be with some new memory!

Rgs
Steve
!