Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New gigabyte hd 6859 oc issues

Last response: in Graphics & Displays
Share
September 27, 2012 4:43:43 PM

i bought a brand new gigabyte 6850 oc edition. it was two months back. i installed it connected psu connectors and installed latest catalyst drivers. but to my amazement spec ops ran only 20 mintes and then had this funny blue small squares all over the display. the computer would freeze and had to reset it. i RMA the card but both the retailer and distributor found nothing wrong with the card. then i installed it again but could not get more than 5 MIN of darksiders gameplay. the screen would just go blank but the sound could be heard or there would be solid blue vertical lines. i had to reset the computer.

my specs are:
core i5 2500K
ASUS P8Z68-v LE
GSKILL 2x4 gb 1600Mhz Ripjaws X
CorSair GS700 PSU
HDD 160 GB 7200 RPM
Xigmatek Dark knight Night hawk Cooler
CM 690 II plus casing

P.s. i have a XFX 9800 gtx+ 512 MB ddr3 which ran darksiders and all other games fine.
Please Help
Why are gigabyte 6850 OC having these issues?

More about : gigabyte 6859 issues

September 27, 2012 4:45:31 PM

i also did:
ran furmark for 10 min. temperatures reached 63 and leveld out. i ran extreme burn in test. if it passes that test then why doesn't it game for more than 5 min. the entire rig was purchased recently all components are new except hdd so question of any of the componenets e.g. ram, mbo failing.
m
0
l
September 27, 2012 4:46:20 PM

for temperature issues i did:
1. uninstalled nvidia drivers. used drive sweeper to clean up.
2. rebooted and installed catalyst 11.10.
3. rebooted and went into the bios setup of the mobo. disabled intel high precision timer.
4. started logging temp on gpu z.
5. after 1.5 hrs into the game vertical solid orange lines. gpu temp 55 oc.
6. rebooted computer started gaming 12 minutes into game vertical solid blue lines gpu temp.53 oc

i think that this much temp. fall into stable regime. what do u think? is my card failing?
m
0
l
!