Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Power problems with a PNY Geforce 9800 gtx

Last response: in Systems
Share
November 26, 2012 9:45:15 PM

Hello everyone. I'm having an issue with my PNY Geforce 9800 gtx graphics card. When win xp boots to the login screen, I get a warning about insufficient power and that the card is running on minimum performance. My PSU is an Enermax Liberty 620 (this one - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168...). This is an older custom build that was donated to my brother's workplace and they didn't need it. Even though it's older and not running at full capabilities, it still smokes the PC's I've had before and can finally run my music recording programs without a hitch. I've upgraded simple things before for myself and others (ram, drives and such) but never anything quite like this. I look at the PSU and I have no idea what rails are what and if that is in fact the issue. Sorry for rambling, not great at getting out thoughts coherently. :pt1cable:  Thanks in advance for the help and let me know if I need to give any other information.
November 26, 2012 10:48:37 PM

Sounds like you need to plug in one of the power connectors to your video card (maybe it is loose and got unplugged). Open up your box and make sure there the card is plugged into your PSU as well. The PCI-e slot will not have enough power for the card alone.
November 26, 2012 11:05:20 PM

Thank you for your reply. I have both were already plugged in and are snug. The wattage of the PSU is above the minimum reccomended but I thought it might not be in the right spot. There is a diagram on the PSU that shows different voltages for the plugs but not sure which is which.
!