Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New Video Card Problems

Last response: in Graphics & Displays
Share
October 5, 2012 7:09:08 AM

I just bought a new video card for my computer. Its a Sapphire Radeon hd7950 . I also purchased i new PCU which is CORSAIR Enthusiast Series TX750 (750 watt) to support the new GPU.


This is my current setup.

Asus Retail desktop:
Asus Essentio CG1330-05
Processor - AMD Phenom II X6 1035T / 2.6 GHz
Motherboard - Asus CG1330
RAM - 8.0 GB / 16.0 GB (max)
GPU - ATI Radeon HD 5750 (video memory - 1.0 GB GDDR3 SDRAM)
PSU - 300.0 Watt (though i changed this one out with the 750 watt supply)


My problem is that when I boot up my system it works fine. It gets all the way through start up. About 2 minutes into idle my video feed gets pix-elated then goes black. After a few seconds it comes back up and reports down in the bottom right "Display driver stopped responding and has recovered" although the screen is still pix-elated. Then about 15 seconds it cuts to a blue screen full of writing but goes away very fast as the system restarts. It will constantly go through this process i assume forever but i usually turn it off.

It has a new 750 watt PSU so i would assume this isn't the issue. I figure it can be a driver issue but every time i uninstall the driver it automatically installs it at restart.

Any thoughts or ideas are appreciated.

More about : video card problems

October 5, 2012 7:13:14 AM

I forgot to add that it works fine with the old GPU and in safe mode.
m
0
l
October 5, 2012 7:17:36 AM

Dang, the new video card is a Sapphire Radeon HD 6950 2 GB (not 7950)
m
0
l
Related resources
a b U Graphics card
October 5, 2012 9:59:19 AM

I have that exact same GPU & PSU (with a Phenom II x4) so there is no problem there. What driver are you using? Try updating it or just using a different one if you are using the most up to date.
m
0
l
October 7, 2012 11:28:02 PM

I finally got it to work but does anyone know what the most recent driver is?
m
0
l
!