New build, problems

Well this is my second cpu build, im fairly competent with computers although far from anything beyond that....So here goes!


Well I started building referencing a guides and handbooks, its all fine and dandy until i try to turn it on, 0 power.

I then unplug everything except mobo PSU CPU GPU and RAM. it boots for 5 seconds, gives three long beeps and then cuts, repeats again and again. (I havn't tried to see if the cpu tries to load the BIOS yet, need a VGA>DVI adapter)

I then proceeded to replug everything, no power......Then i unplug the fans in the case, same issue as before with the cutting after 5 seconds or so

I havn't tried pulling the mobo out of the case yet and doing a external boot just to try that, also the stock CPU fan is put in sideways if that makes sense, the Intel logo isnt upright but sideways.... would this make a difference?

Sorry if im being a fool, i've tried troubleshooting to the best of my ability! Any tips so welcome... :)
1 answer Last reply
More about build problems
  1. Sorry my build is

    1 Intel Core i5-3570K 3.40GHz (Ivy Bridge) Socket LGA1155 Processor
    1 ARIANET StealthX Black Midi Tower Gaming Case
    1 MSI Z77A-G41 Intel Z77 Socket 1155 DDR3 PCI-Express Motherboard
    1 500GB Seagate ST9500325AS Momentus 5400.6, 2.5" Hard Drive HDD - Sony Playstation PS3 Compatible
    1 ARIANET Radeon HD 7770 1024MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card (OEM) + FREE Games!
    1 Samsung SH-118AB/BEBE Black 18x SATA DVD ROM - OEM
    1 500W Corsair Builder Series 500CX 80PLUS Bronze Power Supply
    1 8GB (2x4GB) Corsair Vengeance Jet Black Low Profile 1600MHz CL9 DDR3 Dual/Quad Channel Kit [CML8GX3M2A1600C9]
Ask a new question

Read More

New Build CPUs New Build Systems