Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Monitor wont turn on after installing XFX R7870 Core Edition

Last response: in Graphics & Displays
Share
December 1, 2012 9:49:25 PM

HI everyone,

I recently bought a new video card the XFX 7870 core edition. I tried installing it when i got home, the card plugged into PCI-E x16, teeth in the slot and i tried plugging it into my monitor but post boot up the monitor wouldnt turn on. I did some research and realized that my PSU had insufficient connectors and watts to power the video card. So I got another PSU from a friend, the OCZ GameXstream 1010W. It was my first time putting in a power supply, but I seen it done before and looked up some videos to help me out. the process seemed relatively simple, i connected the 24 pin to my mother board, the sata connector to my sata, the CPU, the case fan and of course the video card (i dont have a cd-rom drive). After all this i was hoping it would work but again, the monitor wouldnt turn on. The power button would just flash just like before with the older PSU. So i put in my old video card to test it, same problem the monitor wont turn on. I tested the monitor on another computer and it worked fine, so it cant be the monitor. I cant use my onboard graphics card as well because the bios uses PCI-E as the primary graphics. I am out of ideas, can someone please help me out?


**Edit**

I forgot to mention that when i turn on my computer, the fan on the old and new video card are spinning
December 1, 2012 10:29:28 PM

Did you plug in any 6-Pin power slots on the graphics card (Apart from slotting it into the Mobo there is also additional power plug in )
m
0
l
December 1, 2012 10:55:04 PM

yea i plugged all the pins into the graphics card, my older video card didnt require 6 pin slots and that wont even work right now
m
0
l
Related resources
December 2, 2012 3:40:45 PM

I solved the problem, it was due to loose RAM. First thing to check when my monitor button is flashing now after the video card is the ram!
m
0
l
a b U Graphics card
December 2, 2012 3:43:01 PM

zerix said:
I solved the problem, it was due to loose RAM. First thing to check when my monitor button is flashing now after the video card is the ram!

Great and have an awesome time with your new GPU
m
0
l
!