Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Odd issue with 4870x2

Last response: in Graphics & Displays
Share
December 10, 2012 2:15:01 PM

Years ago I purchased an HD 4870x2. The thing stopped working just after the warranty expired, so I purchased a 560 ti which has been running fine. Last week I decided to upgrade my mobo/ram/cpu and just for the sake of curiosity, I decided to pop in that old 4870 and it worked! I have all my old parts in another case ( different power supply, but it's 750w so it should be fine ) and the 4870 won't work in that machine. The same machine that ran it for the first year and was running a 560 ti until a week ago just won't run that card and I'd like to figure out why.

tl;dr: 4870x2 works in one machine, but not in the other. How can I figure out why?

Mobo: P5Q pro turbo
PSU: Corsair TX 750
VGA: HD 4870 x2 ( to clarify, that is the name of the card. I am not using 2 of them in crossfire)


edit: I just remembered that I noticed 3 red lights flash on then back off when I boot on the non-working machine. I didn't notice one way or the other on the working machine.

edit2: Looks like the 3 red lights is a power error code... I wonder if my PCI-e power is on the same rail. Would it help if I used one of the molex( the one with the 4 hole female ends?) converter?

More about : odd issue 4870x2

December 10, 2012 2:43:51 PM

What's the power supplies in both new and old system?
m
0
l
Related resources
December 10, 2012 2:50:26 PM

It is very basic, but have you checked if the mobo is CF ready?
m
0
l
December 10, 2012 3:03:31 PM

jemm said:
It is very basic, but have you checked if the mobo is CF ready?


It is a single card. 4870 x2
m
0
l
December 10, 2012 3:15:03 PM

Seems to me that your old could have had BIOS compatibility issues with it. Try updating your BIOS and it might just work.
m
0
l
December 10, 2012 3:43:17 PM

jaideep1337 said:
Seems to me that your old could have had BIOS compatibility issues with it. Try updating your BIOS and it might just work.



Interesting... there is actually a BIOS update from just 2 months ago. I haven't been able to find any documentation saying what the update is for, but it's worth a try.
m
0
l
December 10, 2012 4:52:48 PM

I took the GTX 260 out of my wifes computer and installed it in the machine in question. I was able to update the bios as suggested, but when I put the 4870x2 in there, again no video output.
m
0
l
!