Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help no display after installing HD 7770

Last response: in Graphics & Displays
Share
December 26, 2012 10:56:11 PM

I have recently tried installing a Radeon HD 7770 sapphire OC edition into my PC, however i connect the DVI From my monitor into the card switch on my pc but no signal is shown and monitor displays remains black!, the power is connected for sure because its my old power connector for my old card and the cards fan switches on and sounds like it has full power, its driving me crazy, do i need to update my BIOS which is the initial BIOS from 2008, by the way my motherboard is an ASUS M3N78 PRO , i have tried disabling on board graphics and everything aswell. can somebody give me any ideas?
a b U Graphics card
December 26, 2012 11:07:51 PM

how big is your power supply and what is the make and model. Seems to me that your psu is failing to fully power up that gpu.
December 26, 2012 11:11:34 PM

I had the same problem, I tried everything...then I restored the Bios to its default settings and it corrupted windows and prevented it from booting. I was forced to put a clean windows on it while the computer froze about 100 times. It was nightmare. Now I have reinstall everything and there is a ton of problems with my computer. I had just bought a brand new 7850...the fans worked but I got no signal to the monitor, when I plugged it into the motherboard I got signal...
Related resources
December 26, 2012 11:14:29 PM

im not sure what make but i checked the other day and it was 450 watts which is what i need for a 7770 , do you think i should update my BIOS?
December 26, 2012 11:14:53 PM

The power supply is probably enough...I wouldn't update the bios if I were you...
December 26, 2012 11:15:47 PM

bambo923 said:
I had the same problem, I tried everything...then I restored the Bios to its default settings and it corrupted windows and prevented it from booting. I was forced to put a clean windows on it while the computer froze about 100 times. It was nightmare. Now I have reinstall everything and there is a ton of problems with my computer. I had just bought a brand new 7850...the fans worked but I got no signal to the monitor, when I plugged it into the motherboard I got signal...


Make sure your power supply has enough watts to power the graphics card... also the pci slot might be dead... 2 dead cards?
a b U Graphics card
December 26, 2012 11:19:23 PM

well, the make of the psu can make a lot of difference. Some of the makes are so cheap that they can hardly draw 200w despite being rated 600+
just making sure- have you connected the 6pin pci-e power connector to the gpu as well?(Assuming your psu has one)


I doubt bios update would make a difference but you can give it a try.
December 26, 2012 11:20:10 PM

any ideas guys, this is so frustrating, my main christmas present and it wont work!
December 26, 2012 11:23:54 PM

temperrrx said:
any ideas guys, this is so frustrating, my main christmas present and it wont work!



-was your pci slot previously working?
- are fans running?
- card dead?
- power supply problem like other user mentioned?

a b U Graphics card
December 26, 2012 11:24:14 PM

does your card have 2 dvi ports? have you tried both?

Some monitors need to be toggled between digital and analogue, is there a setting like this with yours?
December 26, 2012 11:30:59 PM

pci slot is not dead because i can use my old card which is how i am talking to you now (its a nvidia 9800gt), and my new card has dvi, hdmi and display port and i tried HDMI Through the tv still nothing and then dvi to my monitor which is blank also, and the fan runs fully and card sounds alive when put in, and my PSU is 450 watts but then i cant remember make i know its was like CMC or something, (probably cheap) although it was from a custom built site so i dont know , i have literally tried everything,
December 26, 2012 11:35:21 PM

temperrrx said:
pci slot is not dead because i can use my old card which is how i am talking to you now (its a nvidia 9800gt), and my new card has dvi, hdmi and display port and i tried HDMI Through the tv still nothing and then dvi to my monitor which is blank also, and the fan runs fully and card sounds alive when put in, and my PSU is 450 watts but then i cant remember make i know its was like CMC or something, (probably cheap) although it was from a custom built site so i dont know , i have literally tried everything,



was the site ibuypower or cyberpowerpc ?
- the standard power supply they give is cheap and most die in a few months
- they also do not give as much power as they state
- try getting a new brand name psu ( 80 plus certified ) test it
- if it does not work return it
- try returning card and getting a new one?
a b U Graphics card
December 26, 2012 11:35:55 PM

Hi :) 

WHICH make psu... its not powering the new card enough and that means a blank screen usually...

All the best Brett :) 
December 26, 2012 11:44:39 PM

looks like im ordering a new psu, can you guys recommend me a 500 watt psu that wont break the bank but is good quality? much thanks!
a b U Graphics card
December 26, 2012 11:47:23 PM

Hi :) 

ANY good make psu will do, OCZ, etc etc

All the best Brett :) 
December 26, 2012 11:49:23 PM

temperrrx said:
looks like im ordering a new psu, can you guys recommend me a 500 watt psu that wont break the bank but is good quality? much thanks!


Corsair CMPSU-500CXV2UK Builder Series CX500V2 - 80 Plus Certified Power Supply £49.29
http://www.amazon.co.uk/Corsair-CMPSU-500CXV2UK-Builder...
December 26, 2012 11:53:44 PM

unfortunately im in the UK so Newegg cant deliver to me :/ 
December 26, 2012 11:54:55 PM

thanks for the edit zayzo looks like im ordering that, much thanks :) 
a b U Graphics card
December 26, 2012 11:55:09 PM

Hi :) 

We use EBUYER.CO.UK a lot for my shops...

All the best Brett :) 
December 27, 2012 12:03:52 AM

yes Ebuyer is good, this Box.co.uk seems fine though , ordering that 30 pound coolermaster elite 500watt one, should be good, iv never installed a PSU though im only 15! Do all the cables just fit in nicely, or will i have to do my homework?, if its easier then installing a graphics card then i should be fine! hope this 7770 works with the new psu, however im confused because the 9800 gt which im currently using needs 400 watts but works fine, so the 7770 should have worked, but ahwell always good to buy a new PSU!, ordering a PHENOM II X4 955 soon aswell to replace my AMD ATHLON X2 6000+
December 27, 2012 12:07:24 AM

good choice on the cpu upgrade! xD and the psu sable are pretty easy to plugin but there are plenty of build videos! :) 
a b U Graphics card
December 27, 2012 12:12:38 AM

before you do would just like to know if you tried any of my suggestions as not sure if you were using an analogue connection with your old card to the monitor. If its as simple as that then good, if not nevermind :p 
December 27, 2012 12:14:45 AM

yes cant go wrong with it, its only 70 pound amazon , love AMD, however disappointed with the new Bulldozer cpus , apparently there not that great..., so do you think a 500 watt psu , a pre overclocked radeon hd 7770 and a phenom ii x4, with 4gb of ram will be able to run battlefield 3 on high? thats the aim of this whole process! :p 
December 27, 2012 12:17:25 AM

thanks for the reminder boju, what you say is interesting, my current 9800 gt has 2 dvi ports, and my new card only has one so what should i do, however i did plug in a hdmi cable to my new card and connected it to my tv but that still didnt work, what is different (im only 15) is that the dvi connection color is purple instead of white on my 9800 gt? does that mean anything forgive me if thats completely irrelevant!
a b U Graphics card
December 27, 2012 12:21:56 AM

temperrrx said:
thanks for the reminder boju, what you say is interesting, my current 9800 gt has 2 dvi ports, and my new card only has one so what should i do, however i did plug in a hdmi cable to my new card and connected it to my tv but that still didnt work, what is different (im only 15) is that the dvi connection color is purple instead of white on my 9800 gt? does that mean anything forgive me if thats completely irrelevant!



Hi :) 

The colour doesn't matter...

Your 9800 pulled nothing like 400, think more like under 200...

All the best Brett :) 
December 27, 2012 12:26:59 AM

thanks for the reply brett, your probably right, its just i checked earlier as its years old and its (supposed) to have a minimum of a 400 watt psu
a b U Graphics card
December 27, 2012 1:09:55 AM

check the amps the psu puts out and read the requirements of the card. I'm no electrician but i know the card will not work properly if the amperage is not enough. Amperage is critical to provide enough power for the gpu as well as the rest of the system.

If the psu you have has only 20 or so amps, its cutting it very low.

7770 uses 12.1 amps and rough estimate of the whole system using 20-22 amps under load from a quality psu at 430w, better off with a 500 or even 600w with at least 24 amps.
!